Εκπαίδευση

Φιλοξενεία του προγράμματος ERASMUS +5G από το Γυμνάσιο Αραδίππου

Από τις 6/03/2023 μέχρι τις 10/03/2023 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση των εταίρων στη Κύπρο του προγράμματος ERASMUS+ με θέμα τη κλιματική αλλαγή και τη  προστασία του περιβάλλοντος, ” Going for great, green, genius generation or 5G”.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κύπρος και η Λετονία που είναι η συντονίστρια χώρα του προγράμματος.  Το Γυμνάσιο Αραδίππου με  τη  συντονίστρια του προγράμματος  κ. Λουκία Λαζαρίδου,  τη  καθηγήτρια των αγγλικών  κ. Μαρία Οικονομίδου Παναγίδου και τη καθηγήτρια μουσικής  κ. Κυριακή Θεοδώρου   είχαν τον όλο συντονισμό και τη φιλοξενία του προγράμματος.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με τη τελετή έναρξης του προγράμματος. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου μας. Επιπλέον έγινε ξενάγηση στους χώρους και αίθουσες του σχολείου μας. Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για την Πάφο για διανυκτέρευση και επίσκεψη, την επόμενη μέρα στο Περιβαλλοντικό κέντρο Παναγιάς για συμμετοχή στο εργαστήρι με θέμα “ Αειφορία, περιβάλλον, καινοτομία και εμπορία: Η αυθεντικότητα του κρασιού της Παναγιάς”. Επισκεφθήκαμε επίσης το Μοναστήρι του Κύκκου και καταλήξαμε για φαγητό στο γραφικό χωριό Μηλικούρι.

Κατά τις επόμενες μέρες επισκεφθήκαμε τη Λευκωσία και το Περιβαλλοντικό κέντρο της Αθαλάσσας και συμμετείχαμε στο πρόγραμμα “ Ανθρώπινες παρεμβάσεις σε λιμναία οικοσυστήματα – Ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων”. Τη Λεμεσό, με επίσκεψει στο Κολόσσι και περιήγηση στη πόλη.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  με επιτυχία με την δημιουργία παρουσιάσεων, σε Power Point, από τις ομάδες των παιδιών σχετικά με τις εμπειρίες τους και  κατά την διάρκεια της εβδομάδας. Η παρουσίαση έγινε από τους μαθητές την τελευταία μέρα του προγράμματος.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »