Γενική Επικαιρότητα

Έτσι θα επηρεάσει την Κύπρο το σύστημα που “χτύπησε” Ελλάδα και Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Επηρεάζει και την Κύπρο το σύστημα που “χτύπησε” Ελλάδα και Ιταλία με χιόνια, βροχές και ανέμους, ωστόσο με πολύ πιο μειωμένη ένταση, όπως αναφέρει μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα έχουμε τα απομεινάρια του συστήματος που επηρέασε την Ελλάδα και την Ιταλία, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι στην περιοχή της Ρόδου και εμάς πρόκειται να μας επηρεάσει με μειωμένη ένταση κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια.

Σημειώνει ότι έχει αλλάξει ο καιρός από το απόγευμα της Πέμπτης και τοπικές, ελαφρές βροχές έχουν ήδη σημειωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αμμοχώστου και στην ορεινή Λάρνακας. Σήμερα ένα μέχρι ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα επηρεάζει τις παραλιακές περιοχές, από την περιοχή Αμμοχώστου μέχρι και την Πάφο, αλλά και προσήνεμες περιοχές στο εσωτερικό, όπως το Μάμμαρι.

Θα έχουμε θερμοκρασίες γύρω στους 16-17 στο εσωτερικό και 20 στα παράλια. Στα δυτικά και στα βόρεια υπάρχει ενδεχόμενο καταιγίδας για απόψε, με θερμοκρασίες σχετικά ψηλές για την εποχή, 8°C στο εσωτερικό, 16°C στα παράλια και 13°C στα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι βροχερό, ενώ θα έχουμε χιονόνερο στα ορεινά κυρίως τη Δευτέρα με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι την Τρίτη, ωστόσο και πάλι πιο ψηλή για την εποχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »