ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

‘Ετσι θα είναι το νέο Δημαρχείο της πόλης μας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου (VID)

Αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να παραδοθεί στον Δήμο Λάρνακας, από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο αναμένεται να στεγαστούν αρκετές δημοτικές Υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι το κόστος της ανάπλασης των διατηρητέων κτιρίων του παλαιού Νοσοκομείου που θα εκτελεστεί κατά φάσεις, υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει τον Σεπτέμβριο του 2020, εισήγηση του Υπουργείου Υγείας για μετακίνηση όλων των υπηρεσιών του Υπουργείου από το παλαιό Νοσοκομείο στον 2ο όροφο της νέα πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου και την παραχώρηση ολόκληρου του κτιρίου στον Δήμο Λάρνακας, με σκοπό την μεταστέγαση του Δημοτικού Μεγάρου.

Η μελέτη για αξιοποίηση, συντήρηση και αποκατάσταση του ιστορικού κτηρίου, με σκοπό να φιλοξενεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις Υπηρεσίες του Δήμου Λάρνακας, έχει ολοκληρωθεί ενώ η απόδοση του διατηρητέου κτιρίου στον Δήμο αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα και της τοπικής κοινωνίας. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει κριθεί επαρκής για να στεγάσει μεγάλο μέρος των Δημοτικών Υπηρεσιών και να προσφέρει επαρκή χώρο στάθμευσης τόσο για τους εργαζομένους όσο και για το κοινό.

 

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό 3D Video που δημοσίευσε το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε το έργο.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »