ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα παραλιακή όψη της Λάρνακας-Το κόστος κι ο χρονικός ορίζοντας

Πηγή: reporter.com.cy

Στην ανάπλαση της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασιά στη Λάρνακα, πρόκειται να προχωρήσει ο Δήμος Λάρνακας, με ένα έργο που αποσκοπεί σε ολικό λίφτινγκ της περιοχής, με την προσδοκία ότι θα προσφέρει μια ιδιαίτερη ομορφιά τόσο στους κάτοικους της περιοχής, αλλά και τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν κάθε χρόνο στην πόλη του Ζήνωνα. Μάλιστα, το όλο εγχείρημα πρόκειται να κοστίσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ τα έργα μέχρι τον Σεπτέμβριο αναμένεται να αρχίσουν και θα διαρκέσουν συνολικά δεκατέσσερεις μήνες. 

Πιο συγκεκριμένα, το έργο στην παραλιακή περιοχή της Λάρνακας, θα ξεκινά από το Κάστρο της Λάρνακας μέχρι και το σημείο που τελειώνει η οδός Πιαλέ Πασιά και ξεκινά η οδός Τάσου Μητσόπουλου. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει άρδην την πρόσοψη του παραλιακού οικισμού, αφού θα υπάρχουν διάφοροι χρωματισμοί που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική του χώρου.

Ταυτόχρονα, ανάμεσα στις προϋποθέσεις του έργου για την ανάπλαση της παραλιακής οδού, είναι η ριζική αλλαγή στις πόρτες και στα παράθυρα κάθε οικίας και υποστατικού που βρίσκονται περιμετρικά της Πιαλέ Πασιά, όπου σε συνδυασμό με τους χρωματισμούς, θα δίνουν μια άλλη εντυπωσιακή όψη στην ιστορική οδό της Λάρνακας, που εκ τότε, δεν έχει αλλάξει τίποτα και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε όλα τα κτίρια της περιοχής χρίζουν αναπαλαίωσης.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για το έργο που βρίσκεται στα σκαριά, εμφανίστηκε ο Δήμαρχος της Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, σε δηλώσεις που παραχώρησε στον REPORTER, o oποίος στάθηκε στη βελτίωση της ζωής και στην ομορφιά που θα χαρίσει η ανάπλαση της ιστορικής οδού στη Λάρνακα. «Η Πιαλέ Πασιά είναι η βιτρίνα της Λάρνακας αλλά και της Κύπρου, καθώς είναι η πρώτη εικόνα και στους ίδιους τους τουρίστες μόλις φθάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Είναι επίσης, δίπλα από ένα πολύ σημαντικό έργο της πόλης που περπατά πάρα πολλής κόσμος καθημερινώς. Έτσι θεωρούμε ότι η βελτίωση των όψεων και η επιδιόρθωσή τους, εκτός του ότι θα βελτίωση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, θα δώσει και μια ξεχωριστή ομορφιά και στην όλη περιοχή».

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η Πιαλέ Πασιά, «θα γίνει ως ένα σημείο αναφοράς, γιατί θα γίνουν διάφοροι χρωματισμοί ομοιόμορφοι βασισμένοι στην ιστορικότητα του χώρου και στην αρχική του αρχιτεκτονική. Οι χρωματισμοί επιλέγηκαν από μια ομάδα από καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες και είναι κάτι που θα βελτιώσει την όλη περιοχή και την εικόνα που έχουμε στην Πιαλέ Πασιά».

Το συνολικό κόστος του έργου είναι στο 1,1 εκατομμύριο ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια του έργου θα είναι δεκατέσσερεις μήνες. Όπως αναφέρθηκε, θα προκηρυχθούν προσφορές για το συγκεκριμένο έργο,  με τις εργασίες να αναμένεται να αρχίσουν τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. «Είναι κάτι που θα δώσει μια ξεχωριστή ομορφιά στην περιοχή και είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνουν πλήρως ικανοποιημένοι και οι ίδιοι οι κάτοικοι, αφού θα είναι κάτι το μοναδικό και θα κερδίζει τις εντυπώσεις στην καρδιά της Λάρνακας», κατέληξε ο κ. Βύρας.

Δείτε τα σχέδια ανάπλασης και τους χρωματισμούς που πρόκειται να υπάρξουν στην Πιαλέ Πασιά που εξασφάλισε ο REPORTER: 

Σχετικά νέα

X
Translate »