Έχουμε θέμα

Ετοιμάζουν μέτρα λόγω υποστελέχωσης στο Τμήμα Καθαριότητας στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Πηγή: philenews.com

Απεργιακά μέτρα προτίθενται να λάβουν οι εργαζόμενοι στο του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω υποστελέχωσης.

Σε ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ αναφέρουν πως την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας Γενική Συνέλευση «για συζήτηση και λήψη ενδεχομένως απόφασης για λήψη απεργιακών μέτρων».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η απόφαση των Συντεχνιών ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ για σύγκληση γενικών συνελεύσεων είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας του ΟΚΥπΥ να λάβει υπόψη τις ανησυχίες και τις συνεχείς εκκλήσεις των εργαζομένων για διάλογο με στόχο την συζήτηση και συμφωνία για την στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με ωρομίσθιο προσωπικό, κύρια στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας».

Προστίθεται ακόμη «πως οι επεκτάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας έχουν ολοκληρωθεί το 2020 με την παράδοση και λειτουργία καινούργιας πτέρυγας, η οποία στεγάζει το φυσιοθεραπευτήριο, τα εξωτερικά ιατρεία, το τμήμα αιμοκάθαρσης, τον σταθμό αιμοληψίας και την τράπεζα αίματος. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για την ανάγκη στελέχωσης της καινούργιας πτέρυγας με επαρκή αριθμό ωρομίσθιων εργαζομένων ο ΟΚΥπΥ προχώρησε στην πρόσληψη ενός πολύ μικρού αριθμού καθαριστριών που δεν αρκεί ούτε για τις βασικές εργασίες που διεκπεραιώνεται».

Σύμφωνα με τις συντεχνίες «ο φόρτος εργασίας που αναλαμβάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε συνδυασμό με την άρνηση του Οργανισμού να εγκρίνει άδειες ανάπαυσης στο Τμήμα Εσωτερικής Καθαριότητας του Νοσοκομείου Λάρνακας μας αναγκάζουν να συζητήσουμε και ενδεχομένως να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης».

Οι συντεχνίες καλούν «έστω και την υστάτη την Κεντρική Διοίκηση του ΟΚΥπΥ και την Διεύθυνση Λάρνακας-Αμμοχώστου να λάβουν υπόψη τις διαχρονικές παραστάσεις των εργαζομένων για προσλήψεις εργαζομένων και να σταματήσουν να αντικρίζουν τους ωρομίσθιους εργαζόμενους ως τον τελευταίο τροχό της άμαξας».

Σχετικά νέα

X
Translate »