Έχουμε θέμα

Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις για το Παττίχειο

Αυτούσια ανακοίνωση ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΑΛΥΚΗΣ

ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΑΣΟΣ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ερώτημα προς Δήμαρχο Λαρνακας
Χθες είχατε συνάντηση με τον Προϊσταμενο της Υπηρεσίας Θηρας και Πανίδας. Πιέζοντας τον Προϊσταμενο αλλά και την Υπηρεσία Θηρας να συγκατατεθεί στην συνέχιση των παράνομων έργων η τουλάχιστον των Προπυλαίων και ενός χώρου στάθμευσης αντιλαμβάνεστε ότι έρχεστε αντιμετώπος τόσο εσείς αλλά και όσοι εκ του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχίζουν να στηρίζουν την εν λόγο παράνομη απόφαση με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών οι οποίοι επιθυμούν την διάσωση του Παττιχειου Δάσους ??
Ερώτημα προς Προϊσταμενο Υπηρεσίας Θηρας.
Γνωρίζετε ότι η οποιαδήποτε έγκριση εκ μέρους σας θα έρθει σε πλήρη αντίθεση με το Διαχειριστικό Σχέδιο Αλυκών το οποίο εσείς εκπονήσατε και το οποίο βρίσκετε αναρτημένο στην σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και έχει στοιχήσει χιλιάδες ευρώ στον Κύπριο φορολογούμενο ??
Εκ μέρους της διαχειριστικής Ομάδα Προστασίας Υγροβιοτόπου Αλυκής Λαρνακας και των δημοτών που εκπροσωπούμε και οι οποίοι αυξάνοντε καθημερινά σε ρυθμό χιονοστιβάδας ανακοινώνουμε:
1. Δεν θα επιτρέψουμε οποιανδήποτε διεξαγωγή έργων μικρών η μεγάλων, είτε ονομάζονται Πάρκινγκ – Προπυλεα – Εστιατόρια – Γέφυρες αν δεν ακολουθήσει ο Δήμος τα 4 πιο κατω και τα οποία όφειλε να πράξει πριν την έναρξη των έργων
Α. Άμεση σύσταση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ.
Β. ΕΙΔΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Γ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
Δ. ΔΗΜΟΨΙΦΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ
2. Ανακοινώνουμε την έναρξη δυναμικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και καλούμε κατοίκους, οργανωμένα σύνολα αλλά και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την διάσωση του Παττιχειου Δάσους αλλά και των περιοχών Natura γενικότερα να τις στηρίξει και τους Δημότες να συμμετάσχουν μαζικά.
Ημερες, σημεία συνάντησης και ώρες θα ανακοινωθούν αργότερα.
Καλουμε τα υπάρχοντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία έχουν συμφωνήσει με το έργο να τοποθετηθούν δημόσια για την καταστροφή που γίνεται σε περιοχή Νατουρα και τα οποία τηρούν σιγή υχθιος.
Τέλος απαιτούμε σαν ομάδα επαναφορά του βιότοπου στην αρχική του μορφή και μελέτη η οποία θα αναδεικνύει μέσο μονοπατιών της φύσης τα σπάνια φυτά και την μοναδικότητα του βιότοπου και της βιοποικιλότητας της περιοχής με επισκέψεις σχολείων και πολλών άλλων στο πάρκο και σίγουρα πιο όργανο ένα από τις σημερινές επισκέψεις που γίνονται δίπλα από το Τεμενος στην πετιοψη Αλυκης.
Διευκρινίζουμε ότι θα παραστούμε με αντιπροσωπεία στην Επιτροπή Περιβαλλοντος της Βουλής η οποία θα συζητήσει το θέμα την μεθεπόμενη Τετάρτη 13/03/2024.
Διευκρινίζουμε επίσης σε όσους επιμένουν να βλέπουν προεκλογικά φαντάσματα ότι παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και διοργανώθηκαν παρόμοια εποχή και τον ίδιο μήνα πριν μερικα χρόνια τα οποία είχαν να κάνουν με το Λιμάνι Λαρνακας.
ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΑΛΥΚΗΣ
Λαρνακα 05/03/2024

Σχετικά νέα

X
Translate »