Βουλευτόμετρο

Ερωτήσεις για Πανεπιστημιακή σχολή και Διανέλλειο τέθηκαν από το Βουλευτή Σωτήρη Ιωάννου

Δύο ερωτήσεις κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρνακας Σωτήρης Ιωάννου προς τον Υπουργό Παιδείας αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στη Λάρνακα.

Συζητήθηκε σήμερα ο Προϋπολογισμός του Υπουργείο Παιδείας για το έτος 2022. Μεταξύ άλλων ερωτήσεων γενικού ενδιαφέροντος κατέθεσα προς τον Υπουργό Παιδείας ερωτήσεις που αφορούν δύο μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη Λάρνακα.

Το ένα αφορά την Πανεπιστημιακή Σχολή, για την οποία υπήρχε πολιτική απόφαση από την Κυβέρνηση για ίδρυσή της στην πόλη μας. Εντούτοις η αλλαγή της Πρυτανείας και η αύξηση του προϋπολογιζόμενου κόστους, ανέτρεψαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Υπουργός Παιδείας απάντησε ξεκάθαρα πως με τα σημερινά δεδομένα δεν πρόκειται να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης, αφήνοντας ουσιαστικά ξεκρέμαστη τη Λάρνακα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε όλα τα επίπεδα.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά το χώρο της πρώην Διανέλλειου. Ο χώρος σύμφωνα με τον Υπουργό, έχει όντως μεταβιβαστεί στο Κράτος με διαχειριστή το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προχώρησε προς τον καθαρισμό του. Ο Υπουργός όμως ξεκαθάρισε πως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για το χώρο, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται στο κέντρο της Λάρνακας μία κατάσταση ανομίας και βρωμιάς.

Η Λάρνακα έχει ανάγκη από άμεσες και ρηξικέλευθες λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί και αποτελούν πάγια αιτήματα της Πόλης και Επαρχίας, αφού με τη δική τους σειρά θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της πόλης σε τομείς που έχουμε μείνει αρκετά πίσω.

Τέλος, έχουμε καταθέσει αίτημα όπως ο νεαρότερος ήρωας της ΕΟΚΑ, ο μαθητής Δημητράκης Δημητριάδης (του οποίου τα οστά φαίνεται να έχουν ανευρεθεί) τιμάται με ολιγόλεπτη αναφορά σε όλα τα Δημοτικά σχολεία της Κύπρου, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής. Ο Υπουργός Παιδείας προφορικά αποδέχθηκε την εισήγηση.

Σχετικά νέα

X
Translate »