Εκπαίδευση

Έρευνα: Πόσοι εκπαιδευτικοί διορίστηκαν από Διοριστέων/Διορισίμων

Πηγή: offsite.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όλοι οι διορισμοί για την φετινή χρονιά ανά ειδικότητα – Πόσοι διορίστηκαν από τον κατάλογο διορισίμων και πόσοι από τον κατάλογο διοριστέων – Αναλυτικά στοιχεία (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Η παράξενη και διαφορετική σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας, δεν διαφοροποίησε την διαδικασία για προσλήψεις εκπαιδευτικών.  Μάλιστα λόγω του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης που ίσχυσε πέρσι, δόθηκαν αρκετές θέσεις κυρίως στην Μέση Εκπαίδευση για να καλυφθούν κενά από τις αφυπηρετήσεις. Σημειώνουμε ότι μέχρι πρόσφατα η Εκπαιδευτική Υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι ξεπεράσαμε το μισό της χρονιάς, προχώρησε σε μεμονωμένους διορισμούς. Σημειώνουμε πάντως ότι λόγω του κορωνοϊού παρατηρούνται πρωτοφανείς αριθμοί σε αναπληρώσεις εκπαιδευτικών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θέσεις αναπληρωτών μένουν αδιάθετες.

Όσον αφορά τους διορισούμες, ως γνωστό η Εκπαιδευτική Υπηρεσία ως γνωστό προχωρά σε προσλήψεις με ποσοστό 50% από τον πίνακα διοριστέων και 50% από τον πίνακα διορισίμων. 

Σημειώνεται ότι φέτος το Φθινόπωρο  θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις διορισίμων, εξετάσεις οι οποίες διεξάγονται κάθε δύο χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να παρακαθίσουν στις εξετάσεις για να εξασφαλίσουν θέση στους πίνακες διορισίμων ή να βελτιώσουν την θέση τους όσοι ήδη έχουν εξασφαλίσει θέση.

Η Offsite εξασφάλισε αναλυτικά στοιχεία για τους διορισμούς που έγιναν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι και την 1η Μαρτίου 2021.

Συνολικά για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης έγιναν οι εξής διορισμοί:

Α. Προσλήψεις μόνιμων

  • 126 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων
  • 98 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διορισίμων
  • 26 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπήρων διοριστέων
  • Καμία πρόσληψη από τον πίνακα αναπήρων διορισίμων

Β. Προσλήψεις συμβασιούχων

  • 671 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων
  • 596 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διορισίμων
  • 93 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα αναπήρων διοριστέων
  • 1 εκπαιδευτικός από τον πίνακα αναπήρων διορισίμων
  • 5 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα διοριστέων για το Ριζοκάρπασο
  • 21 εκπαιδευτικοί από τον πίνακα συζύγων Ελλαδιτών αξιωματούχων

Στον πιο κάτω πίνακα μπορείτε να δείτε συγκεντρωτικά τους διοριστούς από Διοριστέων και Διορισίμων στην Δημοτική, Προδημοτική, Ειδική Εκπαίδευση, Μέση Γενική και Μέση τεχνική Εκπαίδευση.

1

Διορισμοί ανά ειδικότητα

Παράλληλα, παρουσιάζουμε τους διορισμούς ανά ειδικότητα, για την Δημοτική, την Μέση και την Μέση Τεχνική εκπαίδευση.

Στους πιο κάτω πίνακες μπορείτε να δείτε αναλυτικά πόσοι διορίστηκαν κατά την φετινή σχολική χρονιά ανά ειδικότητα τόσο από τον κατάλογο διοριστέων όσο και από τον διορισίμων. Επιπλέον μπορείτε να δείτε πόσοι από αυτούς διορίστηκαν μόνιμοι και πόσοι με σύμβαση.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/20-1/3/21)

2

ΜΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/20-1/3/21)

3

ΜΕΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/9/20-1/3/21)

4

Σχετικά νέα

X
Translate »