ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Έρχεται δεύτερο Μελισσοκομικό Μονοπάτι στη Βάβλα

Δεύτερο θεματικό Μελισσοκομικό Μο­νοπάτι στην ορεινή Λάρνακας ετοιμάζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης της επαρχίας, η οποία σχεδιάζει να εμπλου­τίσει την τουριστική εμπειρία με τρεις τέτοιους περιπάτους. Ο πρώτος έχει ήδη ολοκληρωθεί από πέρσι στη Βαβατσινιά και τώρα ετοιμάζεται ο δεύτερος που κα­τασκευάζεται στη Βάβλα, όπως αναφέρε­ται στο εαρινό ενημερωτικό δελτίο της ΕΤΑΠ, που σημειώνει ότι το μονοπάτι αυτό θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Το τρίτο τέτοιο έργο προγραμματίζεται στην Οδού, με την Εταιρεία Τουριστικής Ανά­πτυξης να καλεί τους λάτρεις του περπα­τήματος να ζήσουν την εμπειρία αυτών των πολύ ενδιαφερουσών διαδρομών.

Πριν ένα χρόνο είχε ξεκινήσει η υλο­ποίηση αυτής της πρωτοβουλίας με το μήκους 2,5 χιλιομέτρων Μελισσοκομικό Μονοπάτι της Βαβατσινιάς, το οποίο έγι­νε θεματικό, αφού τοποθετήθηκαν εξά­γωνο ξύλινο παβίλιον σε σχήμα κυψέλης, εξάγωνα παγκάκια, ξύλινες ξαπλώστρες, διακοσμητικές κυψέλες, πινακίδες με­λισσοκομικών φυτών και «ξενοδοχεία» μελισσών.

Με την ονομασία «Το βουητό των με­λισσών», η θεματική διαδρομή πεζοπο­ρίας συνδυάζει τη γραφικότητα και την ηρεμία της ορεινής Βαβατσινιάς με μια εκπαιδευτική και θεραπευτική εμπειρία, η οποία επικεντρώνεται γύρω από τη θε­ραπευτική ιδιότητα που έχει το βουητό της μέλισσας, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι έχει οφέλη για την υγεία και την ευε­ξία, όπως σημειώνει η ΕΤΑΠ Λάρνακας.

«Οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν πολλές ενδια­φέρουσες πληροφορίες για τις μέλισσες, όπως ο τρόπος που επικοινωνούν οι μέ­λισσες με τα λουλούδια», επεσήμανε επί­σης η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, καλώντας όσους αγαπούν τη φύση να σπεύσουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία, η οποία είναι κατάλληλη για όλους, αφού το θεματικό μονοπάτι έχει βαθμό δυσκο­λίας δύο.

Σχετικά νέα

X
Translate »