Δελτία Τύπου

Επιτόπια επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, διοργάνωσε την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση, για τους εργαζόμενους στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, με στόχο την εξοικείωσή τους με νέα ή λιγότερο γνωστά σημεία αναφοράς και τουριστικές δραστηριότητες στην Περιφέρεια Λάρνακας.

Η περιήγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στον βοτανόκηπο “Lumina Botanical Gardens” στον Κόρνο. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν βότανα και φυτά της Κύπρου, να επισκεφθούν το αποστακτήριο παραγωγής αιθέριων ελαίων και ανθόνερων, να πακετάρουν τα δικά τους βότανα και να δοκιμάσουν φρέσκα τσάγια παραγωγής του κήπου. Στον εν λόγω χώρο καλλιεργούνται πάνω από 30 διαφορετικά είδη βοτάνων με πλήρη υποστήριξη στη βιολογική γεωργία, ενώ πραγματοποιούνται διαδραστικά εργαστήρια και περιηγήσεις σε ένα καταπράσινο περιβάλλον.

Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στο νέο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό, όπου θαύμασαν τα έργα του πρώτου επώνυμου Κύπριου ναΐφ γλύπτη. Το μουσείο έχει πρόσφατα επαναλειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο. Αναδεικνύει, μέσω των μοναδικών του έργων από πέτρα και ξύλο αλλά και με συνθέσεις ψηφιδωτών παραστάσεων, τη λαϊκή παράδοση, την καθημερινή ζωή, την ιστορία και τους εθνικούς αγώνες, την αρχαία ελληνική μυθολογία και την ορθόδοξη χριστιανική εικονογραφία.

Η εκδρομή συνεχίστηκε στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου Άρπερας στην Τερσεφάνου, στο σημείο όπου βρισκόταν κάποτε ο Μεσαιωνικός οικισμός Άρπερα. Πρόκειται για ένα αξιόλογο μνημείο της περιοχής που διαθέτει αρχαίες τοιχογραφίες, χτισμένο το 1745 από τον Δραγομάνο Χριστοφάκη Κωνσταντίνου. Χαρακτηριστική είναι η τοιχογραφία που απεικονίζει τον ίδιο και την οικογένειά του να προσφέρουν την εκκλησία στον Άγιο Γεώργιο, ως ευχαριστία για την επιτυχή ολοκλήρωση του δύσκολου έργου του υδραγωγείου των «Καμάρων», του οποίου ήταν υπεύθυνος.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Λάρνακας που προσπαθεί η ΕΤΑΠ Λ/κας να αναδείξει, είναι η προσφορά ποικίλων δραστηριοτήτων. Γι’ αυτό και η εκπαιδευτική ξενάγηση περιλάμβανε επίσκεψη στον ιππικό όμιλο “Salt Lake Stables”, για ενημέρωση αναφορικά με τις βόλτες με άλογα που προσφέρονται στο ειδυλλιακό τοπίο των Αλυκών Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »