Γενικά

Επιστρέφει ο 7ος Φωτογραφικός Γύρος της Λαρνακας (φώτο)

Ο Φωτογραφικός Γύρος της Λάρνακας σε μια μέρα, πιστός στο ραντεβού του, επιστρέφει! Ένα χαλαρό φωτογραφικό ταξίδι στους δρόμους και στα αξιοθέατα της Λάρνακας, που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός, και κάθε χρόνο συγκεντρώνει φίλους της φωτογραφικής τέχνης και της πόλης μας!

 

Ο Φωτογραφικός Όμιλος Λάρνακας σας καλεί και φέτος να περιπλανηθείτε μαζί του στην ιστορική και πανέμορφη πόλη της Λάρνακας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024. Κατά τη διάρκεια του Φωτογραφικού Γύρου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα με άτομα που μοιράζονται μαζί μας το ίδιο πάθος για την τέχνη της φωτογραφίας και την αγάπη για την αρχαιότερη πόλη της Κύπρου!

Φέτος αναμένεται να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφία δρόμου και στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την πόλη μας!

Η μέρα μας θα ξεκινήσει πολύ νωρίς, ώστε να φωτογραφίσουμε την πανέμορφη ανατολή ηλίου στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου! Θα συγκεντρωθούμε στις 6:30 π.μ. στην αποβάθρα πλησίον του κάστρου. Όσοι/όσες δεν είναι τόσο πρωινοί τύποι θα έχουν την ευκαιρία να μας συναντήσουν στις 8:00 π.μ. στο σιντριβάνι της Πλατείας Ευρώπης.

Από εκεί θα περπατήσουμε προς τη Σχολή Καλογραιών Αγίου Ιωσήφ, όπου θα έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να φωτογραφίσουμε και το εσωτερικό της. Ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας, που στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα της Επαρχίας Λάρνακας, αλλά και μοναδικά αντικείμενα που εισήχθησαν στο νησί μας από μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας.

Ακολούθως θα κατευθυνθούμε στην ανακαινισμένη Λαϊκή Αγορά της Λάρνακας, μέσω της εμπορικής οδού Ερμού! Επόμενος προορισμός η επίσης πλήρως αναπαλαιωμένη Πλατεία Ζουχουρί και ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου, πολιούχου Αγίου της πόλης μας!

Το πρώτο μέρος του φωτογραφικού γύρου ολοκληρώνεται με φωτογράφιση στο τζαμί Kebir και το Μεσαιωνικό Κάστρο! Κατά τη διαδρομή θα περάσουμε από πανέμορφα γραφικά σημεία στο κέντρο της πόλης και θα έχουμε την ευκαιρία να εξασκηθούμε στην ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα μαγική, φωτογραφία δρόμου!

Γύρω στις 13:00 θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό ή ποτό στην περιοχή των Φοινικούδων. Ο/Η καθένας/καθεμία μπορεί να επιλέξει τον χώρο που θα γευματίσει.

Μετά το μικρό διάλειμμα θα αναχωρήσουμε, με τα αυτοκίνητά μας, για τον τελευταίο σταθμό του φωτογραφικού μας γύρου, την πάντοτε μαγευτική και απολαυστική περιοχή της Αλυκής Λάρνακας! Αρχικά θα επισκεφτούμε το μουσουλμανικό τέμενος Χαλά Σουλτάν, που είναι κτισμένο στη δυτική όχθη της Αλυκής και αποτελεί τον σημαντικότερο τόπο προσκυνήματος για τους μουσουλμάνους της Κύπρου.

Τέλος, στον βιότοπο της Αλυκής θα έχουμε την ευκαιρία, με σεβασμό στο τοπίο, να θαυμάσουμε τα πανέμορφα φλαμίνγκο και να απαθανατίσουμε ακόμη μια εντυπωσιακή δύση ηλίου!

Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία!

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλους/όλες!

Όσοι/όσες ενδιαφέρονται, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου Λάρνακας ή να ανανεώσουν τη συνδρομή τους (ετήσια συνδρομή €25).

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99487062 (Φίλιππος)

Σχετικά νέα

X
Translate »