Αθλητικά Νέα

Έπεσε η αυλαία του International Sambo Tournament «Cyprus 2023» στη Λάρνακα

Έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου η αυλαία του International Sambo Tournament «Cyprus 2023», που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο, στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τη διοργάνωση «Open International SAMBO Tournament «Cyprus 2023» τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 120 αθλητές από την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό, με τις αποστολές των ξένων χωρών να είναι απόλυτα ικανοποιημένες από τις συνθήκες που συνάντησαν αλλά και την φιλοξενία από πλευράς της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της 2ης και τελευταίας ημέρας του τουρνουά, πραγματοποιήθηκαν αρκετές αναμετρήσεις σε 17 κατηγορίες αντρών και γυναικών σε Sambo και Combat Sambo με το θέαμα που χάρισαν οι ταλαντούχοι σαμπίστες στο κοινό να είναι μοναδικό, αφού οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και με χώρες από το εξωτερικό να «κατεβάζουν» τις εθνικές τους ομάδες, δηλαδή ότι καλύτερο διέθεταν, αφού το τουρνουά της Κύπρου ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να προετοιμαστούν σωστά, μέσα από αγώνες, για τα επίσημα πρωταθλήματα που θα γίνουν αργότερα μέσα στο 2023.

Τα μετάλλια για άλλη μια μέρα «σάρωσε» η αποστολή της Ουκρανίας με 13 χρυσά, 9 αργυρά και 11 χάλκινα μετάλλια, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και η ομάδας της Γεωργίας, που αν και μικρότερη αριθμητικά κατάφερε να κερδίσει 4 χρυσά, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια.

Τέσσερα αργυρά μετάλλια απέσπασαν οι σαμπίστες από την Αρμενία, ενώ η Κύπρος κατέκτησε 2 μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο με τον Ismail Alkadhi σε Sambo και Combat Sambo.

Χθες το απόγευμα, πριν τους τελικούς, πραγματοποιήθηκε και η τελετή έναρξης, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Σάμπο, Μάριο Αντρέου, να καλωσορίζει τις ξένες αποστολές στην Κύπρο και να εύχεται σε όλους καλή επιτυχία για τους αγώνες αλλά και για τη συνέχεια της σεζόν ενώ από πλευράς του ΚΟΑ, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Κωστάκης Κουκκουλλής, στον χαιρετισμό του θέλησε να συγχαρεί την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο για τη διοργάνωση του τουρνουά.

Σημείωσε πως ένα διεθνές τουρνουά που δεν προωθεί μόνο το άθλημα του σάμπο αλλά και την Κύπρο, προσθέτοντας ότι ο ΚΟΑ είναι πάντα δίπλα στην Ομοσπονδία ως υποστηρικτής σε τέτοιες διεθνείς διοργανώσεις.

Παρών στη διοργάνωση ήταν και ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο, Ruslan Nimchynskyi, ο οποίος θέλησε να ευχαριστήσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο για τις προσπάθειες που κατέβαλε ώστε να βρεθούν στην Κύπρο αθλητές από την Ουκρανία και να λάβουν μέρος σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας, ο Μάριος Κουκουμάς, σε σύντομη ομιλία του είπε ότι η συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Σάμπο θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, αφού στόχος του Δήμου, είναι η πόλη της Λάρνακας να γίνει ένα διεθνές κέντρο αθλητικών διοργανώσεων.

Σήμερα πραγματοποιείται διεθνές προπονητικό καμπ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο Open International SAMBO Tournament «Cyprus 2023» τις προηγούμενες μέρες.

Σχετικά νέα

X
Translate »