ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα – Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Μεγάλη επιτυχία φαίνεται να καταγράφει η καθημερινά η υπηρεσία Pame express, με αρκετούς πολίτες να το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, με την παρούσα στιγμή να εξετάζεται επέκταση της εκτός Λευκωσίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξης Βαφεάδης, ανέφερε ότι βρέθηκαν ήδη χώροι Park and Ride στη Λεμεσό.

«Βρήκαμε το στάδιο Άλφαμεγα, την Χαβούζα, το Τσίρειο στάδιο ενώ από την βόρεια πλευρά του αυτοκινητόδρομου έχουμε το στάδιο Σπύρος Κυπριανού και κοιτάζουμε να βρούμε και στο Σαϊττά. Αυτή την στιγμή ψάχνουμε και άλλους χώρους», επεσήμανε.

Αυτή την στιγμή, όπως σημείωσε ο κ. Βαφεάδης, αναμένεται ενημέρωση για πότε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι γραμμές.

«Θα τρέξουν και οι υπεραστικές και οι βασικές γραμμές. Αναμένουμε πότε θα τρέξουν για να γίνουν ανακοινώσεις», ανέφερε, τονίζοντας ότι οι επαρχίες θα συνδέονται οι επαρχίες μέσω των υπεραστικών γραμμών.

Αναφορικά με την Λάρνακα, ο Υπουργός επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή εξετάζονται δύο χώροι.

«Έχουμε χώρο στην Ριζοελιά και στον κυκλικό κόμβο του Καλού Χωριού. Μιλάμε και με το Δημαρχείο για να τοποθετήσουμε και άλλους χώρους. Γενικά θέλουμε να παρέχουμε χώρους όπου το κοινό μπορεί να αφήνει το αυτοκίνητο του και να επιβιβάζεται σε λεωφορείο», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας σε άλλες επαρχίες, ο κ. Βαφεάδης εξήγησε ότι ο τρόπος που θα εξελιχθεί δεν αναμένεται να είναι όπως το νέο ΓΣΠ

«Δεν σημαίνει ότι η γραμμή Pame express θα περνά από όλους τους χώρους park and ride. Από κάποιος θα περνούν οι υπεραστικές και βασικές γραμμές», είπε.

Στάσεις στα ορεινά

Ερωτηθείς για τις στάσεις στα ορεινά, ο κ. Βαφεάδης απάντησε ότι οι καινούργιες θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται τον Ιούλιο.

«Όμως, όπου δεν προβλέπεται βάσει της σύμβασης να τοποθετηθεί στάση, ισχύει το πρόγραμμα επιχορήγησης στάσεων, μέσα από το οποίο τo κράτος επιχορηγεί το ποσό μέχρι 2.500 ευρώ κάθε στάση που επιθυμεί μια κοινότητα ή ένας δήμος να τοποθετήσει. Συνεπώς είναι δύο ξεχωριστά προγράμματα που τρέχουν παράλληλα. Οποιοσδήποτε επιθυμεί να βάλει στάσεις μπορεί να αιτηθεί στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για να εξεταστεί», είπε καταληκτικά.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »