Οικονομία

Επ’ αόριστον απεργία στο λιμάνι Λάρνακας – Εργαζόμενοι καταγγέλλουν παραβίαση συμφωνίας

Πηγή: philenews.com

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο επιχειρησιακό τμήμα του λιμανιού Λάρνακας, οι οποίοι καταγγέλλουν παραβίαση συμφωνίας αναφορικά με τα ωράρια εργασίας τους και την υπερωριακή απασχόληση.

Οι εργαζόμενοι, που έχουν στο πλευρό τους τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, ζητούν την τήρηση της συμφωνίας από την ανάδοχο εταιρεία. Όπως ανέφερε στο philenews η γενική γραμματέας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Λάρνακας, Νάντια Κυρίτση «η εταιρεία παραβιάζει τη συμφωνία για το ωράριο εργασίας και την υπερωριακή απασχόληση μη χρησιμοποιώντας το δικό της προσωπικό αλλά εξωτερικούς συνεργάτες».

Σύμφωνα με την κ. Κυρίτση υπήρξε συμφωνία για τη διαδικασία που θα ακολουθείται η οποία υπεγράφη στις 9 Φεβρουαρίου 2024, μετά την απεργία του τμήματος των logistics. «Η συμφωνία προνοεί πως το ωράριο εργασίας είναι 7:30-15:30 και όταν υπάρχει ανάγκη υπερωριακής εργασίας οι εργαζόμενοι του οικείου τμήματος πρέπει να απαντήσουν γραπτώς. Σε περίπτωση που δεν μπορούν χρησιμοποιούνται εργαζόμενοι άλλου τμήματος της Kition Ocean Port».

Σχετικά νέα

X
Translate »