ΠΡΟΣΩΠΑ

Ένας πραγματικός και πολύ ξεχωριστός ήρωας ανάμεσά μας

Πηγή: ant1.com.cy

Ο νέος που στερήθηκε τα πάντα στη ζωή αλλά πάντα χαμογελά και αγαπάει όλο τον κόσμο

Ηαπέραντη αγάπη της μάνας, τον κρατάει ζωντανό.

Τι να πει κανείς γι αυτή την ψυχούλα, τον Νεκτάριο, αυτό το τόσο ευγενικό και αθώο πλάσμα… Όλοι λένε ότι μοιάζει με άγγελο! Και πώς να μην μοιάζει, αφού ποτέ δεν πλήγωσε κανέναν; Οι πληγές του ανοιχτές μέσα-έξω! Όμως πάντα χαμογελά… Για αυτό το μοναδικό πλάσμα ένα “καλημέρα” έχει τόσο μεγάλη αξία…

Κάνοντας παρέα μαζί του θα σου διδάξει να σέβεσαι, να αγαπάς, να προσφέρεις, να μοιράζεσαι, να φροντίζεις, να μιλάς με τα μάτια. Θα σε βοηθήσει να κάνεις κτήμα σου αξίες όπως η ανιδιοτέλεια, η αυταπάρνηση, η εντιμότητα, χωρίς να σε κουράσει με φιλοσοφίες και φανφάρες.

Αν θες να νιώσεις αληθινή αγάπη, να την αισθανθείς με όλη τη δύναμη της ψυχής σου, όταν συναντάς στο δρόμο παιδιά τόσο ξεχωριστά όπως ο Νεκτάριος, χαμογέλασε τους και πες τους μια γλυκιά κουβέντα. Θα δεις πόσο όμορφα θα νιώσεις. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να ρίξει έστω και ένα έντονο ή αδιάκριτο βλέμμα.

Nectarıos 1.jpg

Ο Νεκτάριος Νικολάου είναι από την Λάρνακα και είναι 18 ετών. Γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονες και την σπονδυλική του στήλη. Δεν μπορεί να μιλήσει κανονικά και δεν μπορεί να έχει μια φυσιολογική ζωή όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Χειρουργήθηκε για πρώτη φορά όταν ήταν έξι μηνών. Έπειτα, ακολούθησαν αρκετά χειρουργεία και σήμερα χρειάζεται συνέχεια ιατρικό οξυγόνο. Έχει τραχειοστομία και ο τραχειοσωλήνας  έχει συνδεθεί απευθείας με τον αναπνευστήρα. (Τραχειοστομία είναι ένα άνοιγμα στο μπροστινό τμήμα του λαιμού που γίνεται χειρουργικά και καταλήγει στην τραχεία. Η τρύπα αυτή βοηθά τους ασθενείς να αναπνέουν καλύτερα).

Ο Νεκτάριος έχει μια αδελφή και περνάει τις περισσότερες ώρες της μέρας στο σπίτι του, παίζοντας διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα καλοκαίρια, μαζί με την μητέρα του, απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα. Τα αδιάκριτα, έντονα βλέμματα στο δρόμο δεν μπορούν να αποφευχθούν, πολλές φορές του προκαλούν άσχημα συναισθήματα όμως έμαθε να μην αποφεύγει τους ανθρώπους αλλά να τους αγαπάει.

Αυτός ο νέος που στερήθηκε τα πάντα στη ζωή, πάντα χαμογελά και αγαπάει όλο τον κόσμο. Η θάλασσα, ο ουρανός, η άμμος αλλά και όλος εκείνος ο κόσμος που απολαμβάνει το κολύμπι και τον ήλιο, του δίνει δύναμη, τον κρατάει ζωντανό.

Νεκτάριος

Το μήνυμα του Νεκτάριου

«Δεν πρέπει να γυρίσεις το κεφάλι στην ελπίδα. Εκείνη δεν είναι που πάντα κρατά ένα χαμόγελο στα δύσκολα για σένα; Μάθε να χαμογελάς και να αγαπάς. Σταμάτα να κάνεις τα ασήμαντα σημαντικά… Τα πραγματικά προβλήματα είναι μόνο τα προβλήματα υγείας».

Το μήνυμα της μητέρας του Νεκτάριου, Τατιάνας Νικολάου, προς τον γιο της:

«Αγαπημένο μου παιδί, είσαι η δύναμη που με κρατά όρθια. Με εσένα δίπλα μου, είναι αδύνατο να χάσω τον δρόμο μου. Κάθε βήμα που κάνω μαζί σου είναι ένα βήμα μπροστά, ακόμα κι όταν κάνω λάθη. Γιατί όταν κάνω ένα λάθος, με διδάσκεις μέσα από την εμπειρία.

Είσαι ο μέντορας μου. Με κάθε βήμα που κάνω, μου μαθαίνεις κάτι νέο. Θα εκπλαγείς με το πόσα έχω να μάθω από εσένα… Σε αγαπώ πολύ!»

Nektarıos 2.jpg

 

Σχετικά νέα

X
Translate »