Γενικά

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι επίσημοι στη σημερινή παρέλαση – Ούτε καν εξέδρα δεν στήθηκε

Διαχρονικά οι παρελάσεις της 1ης Απριλίου, παρα το ότι πρόκειται για τη δική μας επέτειο (εννοώντας ότι πρόκειται για γεγονότα που έλαβαν μέρος στην Κύπρο) , δυστυχώς πάντα ήταν πιο υποβαθμισμένες σε σχέση με τις επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου από κάθε άποψη. Κατ αρχάς στην πόλη μας παρελαύνουν μόνο προσκοπεία, οδηγοί και οδοιπόροι, ενώ σε άλλες πόλεις δεν γίνεται καν παρέλαση.

Να μείνουμε όμως στα της πόλης μας. Παρά το γεγονός ότι είναι μια παρέλαση μόνο πρόσκοποι, οδηγοί και οδοιπόροι , αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γίνεται παρέλαση και από τη στιγμή που γίνεται παρέλαση οφείλουν οι τοπικοί άρχοντες και αξιωματούχοι να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό πρώτα στους ήρωες μας και μετά στις εκατοντάδες που παρέλασαν σήμερα.

Είναι το λιγότερο θλιβερό να μην υπάρχουν επίσημοι (ούτε καν εξέδρα δεν υπήρχε) έστω να χειροκροτήσουν τα παιδιά που παρέλασαν μέσα στη ζέστη. Είναι μια ένδειξη σεβασμού αν μήτε άλλο.

Κύριοι υπεύθυνοι, δείτε να αλλάξετε στάση και να δίνετε την πρέπουσα σημασία και σεβασμό στη συγκεκριμένη επέτειο. Παλαιότερα υπήρχε εξέδρα επισήμων στη συγκεκριμένη παρέλαση και κατ επέκταση επίσημοι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην παρέλαση του καρναβαλιού και εξέδρα είχε στημένη και ήταν γεμάτη με επισήμους. 

Τόση είναι η αξία του Αυξεντίου , του Μάτση , του Παλλικαρίδη και των υπολοίπων; Λιγότερη του καρναβαλιού;

Η σελίδα μας επικοινώνησε με το Δήμαρχο για το θέμα ο οποίος μας είπε ότι τα τελευταία 7 χρόνια ποτέ δεν πάνε οι επίσημοι στη συγκεκριμένη παρέλαση. Συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι αποδίδονται όλες οι τιμές το πρωί καθώς επίσης και στην κατάθεση στεφανιών.

 

Έγιναν κι αυτά

Οι δρόμοι δεν έκλεισαν όπως έπρεπε με αποτέλεσμα αυτοκίνητα να διακινούνται δίπλα από παρελαύνοντες.

Κατα μήκος των Φοινικούδων κανένα εμβατήριο από μεγάφωνα κάτι που όταν γίνεται στις άλλες παρελάσεις δίνει μια διαφορετική νότα.

Υ.Γ. Το άρθρο μας καυτηριάζει καθαρά το θέμα της μη ύπαρξης εξέδρας επισήμων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επίσημοι στη συγκεκριμένη παρέλαση. 

Σχετικά άρθρα

Με μεγαλοπρέπεια τίμησαν την 1η Απριλίου οι Τρούλλοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με κάθε λαμπρότητα τίμησε η Ξυλοτύμπου την επέτειο του 55-59

Σχετικά νέα

X
Translate »