Γενική Επικαιρότητα

Εκτός των Νοσοκομείων ΓΕΣΥ όσοι Γιατροί δεν μπουν στο Σύστημα

Πηγή: offsite.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Άμεσα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις του ΟΑΥ για ένταξη στο ΓεΣΥ και των Πρώτων Βοηθειών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων τα οποία είναι ήδη εντός του συστήματος υγείας.

Ο υπουργός Υγείας έλαβε τη γνωμάτευση που ζήτησε από τον Γενικό Εισαγγελέα και έτσι μπορούν να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις.

Μιλώντας στην OffsiteNews ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως ζητήθηκε γνωμάτευση από τον Εισαγγελέα «ώστε να ενταχθούν οι Πρώτες Βοήθειες στο ΓεΣΥ με τις σωστές συμφωνίες και να μην παραβιάζεται καμία νομοθεσία». 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται 6600 e-classes: Laptop, projector, smart TV και όχι μόνο

Μάλιστα ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα εντός των ημερών θα στείλει επιστολή στον ΟΑΥ με την οποία ουσιαστικά ανάβει το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν βάσει της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως μας εξηγήθηκε, η νομοθεσία αναφέρει πως τα ΤΑΕΠ των νοσηλευτηρίων που είναι στο σύστημα υγείας θα πρέπει να εξυπηρετούν ασθενείς που είναι μόνο στο ΓεΣΥ και οι γιατροί να είναι εντός ΓεΣΥ.

Άρα οι γιατροί που δεν είναι στο ΓεΣΥ θα πρέπει να αποχωρήσουν από τα νοσηλευτήρια που είναι συμβεβλημένα με το σύστημα υγείας.

ΟΑΥ για ιδιωτικές Α’ Βοήθειες: Είτε μπαίνουν ΓΕΣΥ, είτε κλείνουν

Αφού μελετηθεί η επιστολή του υπουργού Υγείας από τον ΟΑΥ οι διαβουλεύσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στην OffsiteNews ο Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με το Απολλώνειο Νοσοκομείο(Λευκωσία), το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Πάφος) και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ (Λάρνακα) τα οποία είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ, όμως οι Πρώτες Βοήθειες τους δεν είναι ενταγμένες στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε πως Απολλώνειο Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ λειτουργούν κανονικά τα ΤΑΕΠόμως εκτός του ΓεΣΥ.

Παράλληλα το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Ευαγγελισμός διατηρεί το τμήμα των Πρώτων Βοηθειών του κλειστό λόγω μη ένταξης του τμήματος στο ΓεΣΥ.

Από πλευράς ΟΑΥ πάντως τονίζεται πως τα συμβεβλημένα ιδιωτικά νοσηλευτήρια είτε θα εντάξουν στο ΓεΣΥ και τα τμήματα Πρώτων Βοηθειών τους, είτε θα τα κλείσουν.

Για τα υφιστάμενα νοσηλευτήρια που είναι εντός ΓεΣΥ, ο ΟΑΥ θα δώσει ένα χρονοδιάγραμμα μέχρι το τέλος του 2022, ώστε οι γιατροί να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο σύστημα υγείας ή θα επιλέξουν να αποχωρήσουν από τα συμβεβλημένα νοσηλευτήρια. Έχουν δηλαδή ένα περιθώριο περίπου 6 μήνων να αποφασίσουν.

Στο ΓεΣΥ και το Ιπποκράτειο 

Στο μεταξύ στο ΓεΣΥ αναμένεται να ενταχθούν στο ΓεΣΥ άλλα δύο ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πρόκειται για το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο(Λευκωσία) και το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος (Πάφος). Σημειώνεται πως τα δύο αυτά ιδιωτικά νοσηλευτήρια δεν έχουν τμήμα Πρώτων Βοηθειών. Σημειώνεται πως όσοι γιατροί εργάζονται στα δύο συγκεκριμένα νοσηλευτήρια θα πρέπει αν είναι εντός ΓεΣΥ.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνουανάλογα με το τι θα αναφέρετε στην επιστολή, θα κριθεί και ο χρόνος που θα χρειαστεί για ένταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και των Πρώτων Βοηθειών στο ΓεΣΥ.

Σχετικά νέα

X
Translate »