Εικαστικά - Εκθέσεις

Έκθεση Τέχνης της Bunya Karina

Η ζωγράφος Μπούνια Καρήνα (BunyaKarina) σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης της θεματικής ατομικής έκθεσης με τίτλο «Μυστηριώδης ρωσική ψυχή».

Η Μπούνια είναι 15 χρονών και γεννήθηκε στη Ρωσία. Μετά τον θάνατο του πατέρα της το 2011 μετακόμισε μαζί με τη μητέρα της στην Κύπρο,όπου μένει μόνιμα από το 2012.Φοίτησε στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, ενώ παρακολούθησε φροντιστήρια τέχνης στη Ρωσία. Επιπλέον παρακολούθησε μαθήματα για κιθάρα, τραγούδι και χορό στη σχολή Ανδανου στη Λάρνακα και έχει συμμετάσχει σε γιορτές Χριστουγέννων και του Κατακλυσμού. Τώρα ασχολείται αυτοδίδαχτα με τη ζωγραφική.

Η έκθεσή της αυτή είναι εμπνευσμένη από την παγκόσμια λογοτεχνία, και κυρίως από τα έργα μεγάλων Ρώσων συγγραφέων και ποιητών που έχει διαβάσει. Μια μυστηριώδης ρωσική ψυχή πηγάζειμέσα από τα συγγράμματά τους και την αποτύπωση των εικόνων που δημιουργούν στον αναγνώστη. Εικόνες απλών ανθρώπων που ζουν, αγαπούν, πεθαίνουν… Θλίψη και χαρά μαζί. Συναισθήματα και χαρακτήρες από τη ρωσική κουλτούρα, έτσι όπως τα είσπραξε μέσα από τα βιβλία που διάβασε ένα έφηβο κορίτσι από τη Ρωσία. Επιπλέον, αποσπάσματα από  τα λογοτεχνικά έργα θα εντρυφήσουν τον επισκέπτη στο βάθος της ρωσικής ψυχής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Λάρνακας κ. Αντρέας Βύραςστις 30 Οκτωβρίου 2020,ημέρα Παρασκευήκαι ώρα 17:00, και θα διαρκέσει μόνο μια μέρα από τις 17:00 – 22:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλ. 99083974

Σχετικά νέα

X
Translate »