Γενικά

Εκπρόσωποι της Κομισιόν επισκέφθηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα στην Αθηαίνου

Την Αθηένου και έργα που κατασκευάστηκαν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου, επισκέφθηκαν την Πέμπτη Λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηένου, λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με προϊστάμενο τον Μάριο Αδαμίδη, επισκέφθηκαν τον Δήμο συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ήρθαν στην Κύπρο για να δουν έργα που κατασκευάσθηκαν με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Αθηένου Κυριάκος Καρεκλάς «συνόδευσε την αποστολή, η οποία αρχικά επισκέφθηκε την Κλεάνθειο Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων και το Κωνσταντινελένειο Κέντρο Ενηλίκων, που κατασκευάσθηκαν στα πλαίσια συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 3. Την αποστολή ανέμεναν και φιλοξένησαν η Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής και οι διευθύντριες της Δημοτικής Στέγης, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα δύο Προγράμματα και στην κοινωνική ωφέλεια που προσφέρουν».

Ακολούθησε «επίσκεψη στην κατοικία του Μοναχού Καλλίνικου Σταυροβουνιώτη, η οποία αναπαλαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 3. Έγινε ξενάγηση στον χώρο, ενώ εθελόντριες του Δήμου υπέδειξαν τον τρόπο παραγωγής χαλουμιού και κέρασαν την αποστολή με διάφορα γαλακτοκομικά και άλλα εδέσματα».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη «στο Πολυκέντρο Νεότητας, που αναπαλαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013, άξονας 4 Leader, στην Πλατεία της Βρύσης και στη βελτιωμένη πρόσοψη της κατοικίας Χατζηχάρου, έργα που κατασκευάσθηκαν στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, άξονας 4 Leader».

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τις παρεμβάσεις που έγιναν και τη συνέργεια που έχουν μεταξύ τους, αποτελώντας μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, όπως είπαν στον Δήμο Αθηένου».

Σχετικά νέα

X
Translate »