Έχουμε θέμα

Εικόνες ντροπής στη Διανέλλειο Τεχνική Σχολή Λάρνακας, αδιαφορεί το υπ. Παιδείας

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Tην αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το μέλλον της Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής Λάρνακας, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πασιουρτίδης έκανε λόγο για έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς του υπουργείου, το οποίο έχει επίγνωση του θέματος εδώ και αρκετά χρόνια.

«Έχει σταλεί επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, στο οποίο αναφέρουμε ότι οι αρμόδιοι φορείς τη πόλης έχουν αποφασίσει ότι εκεί πρέπει να ανεγερθεί Γυμνάσιο».

Η επιστολή αυτή σύμφωνα με τον ίδιο έχει σταλεί εδώ και 1-2 χρόνια στο υπουργείο το οποίο δεν έχει ακόμη απαντήσει, ούτε έχει προχωρήσει στη δημιουργία σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του ακίνητου.

«Εμείς βλέπουμε μια στασιμότητα και μια απροθυμία από πλευράς του υπουργείου. Από το 2019 δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα προϋπολογισμό κονδύλι ούτε για την ανέγερση σχολικής μονάδας ούτε καν για την διενέργεια μελετών»

 

 

Εικόνες ντροπής

Ακαθαρσίες, μπάζα, σκουπίδια και σύριγγες είναι μόνο μερικά από τα όσα μπορεί να αντικρίσει κανείς επισκεπτόμενος σήμερα το κτίριο της Σχολής, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πασιουρτίδη έχει γίνει άντρο ναρκομανών και εγκληματιών και καταφύγιο για άστεγους ανθρώπους.

«Η πρόσβαση στο κτίριο είναι απρόσκοπτη, είναι ένα τεμάχιο σε κεντρικότατο σημείο της πόλης, γύρω βρίσκεται οικιστική ζώνη και καθημερινά περνούν δίπλα από αυτό πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα παιδιά»

Για λόγους λοιπόν ασφάλειας, υγιεινής αλλά και αισθητικής ο κ. Πασιουρτίδης επεσήμανε την ανάγκη το κτίριο να περιφραχτεί και να καθαριστεί.

«Κρατάμε στην άκρη τον σχεδιασμό που δεν έχει γίνει – δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας να το περιφράξει και να το καθαρίσει, να το κρατήσει σε μια κατάσταση τουλάχιστον ανεκτή;»

 

 

Αυξημένες ανάγκες για σχολεία

Ενώ το μέλλον της Σχολής παραμένει άγνωστο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επεσήμανε τις αυξημένες ανάγκες που έχει η επαρχία Λάρνακας σε σχολικές μονάδες.

«Είναι τρομερές οι ανάγκες. Το Γυμνάσιο Δροσιάς έχει επέλθει σε μια κατάσταση υπερπληθυσμού αλλά και σε μια επικίνδυνη στατικά κατάσταση, που δεν θα του επιτρέπει να φιλοξενεί για πολύ καιρό ακόμα μαθητές»

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή την στιγμή το Υπουργείο Παιδείας τρέχει μια προσφορά για κατεδάφιση του κτίριού, χωρίς όμως να έχουν ενημερωθεί για το τι πρόκειται να γίνει.

Να σημειωθεί πάντως ότι με βάση την διαθήκη του Διανέλλου, απαγορεύεται η οποιαδήποτε ανάπτυξη του κτιρίου πέραν από εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Σχετικά νέα

X
Translate »