Γενική Επικαιρότητα

Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών: Η επιλογή των πάνελ, η αγορά και προδιαγραφές

Πηγή: alphanews.live

Δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα οι 6,000 αιτήσεις που δόθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Φωτοβολταϊκά για όλους από το Υπουργείο Ενέργειας και Εμπορίου, ωστόσο η διαδικασία της προέγκρισης για τις περίπου 700 αιτήσεις που κατατέθηκαν έχει αρχίσει.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 5,400 αιτήσεις

Το συνολικό ποσό της επένδυσης που καλύπτεται από το Σχέδιο είναι μέχρι €5.000 συνεπώς η οποιαδήποτε πρόσθετη δαπάνη θα πρέπει να πληρωθεί από τον αιτητή απευθείας στον συμμετέχοντα εμπορευόμενο.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή από την πλευρά της κρούει των κώδωνα και τονίζει στους καταναλωτές ότι πριν καταλήξουν με ποιόν εμπορευόμενο θα συμβληθούν θα πρέπει να προχωρήσουν σε έρευνα αγοράς. Σχολιάζοντας σχετικά ο λειτουργός βιομηχανικών εφαρμογών του Υπουργείου Ενέργειας Σάββας Ιωάννου στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση είπε ότι οι αιτητές αφού λάβουν προέγκριση θα πρέπει να προβούν σε έρευνα αγοράς έτσι ώστε να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα επιλογή.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο κατάλογος των 200 συμμετοχών εμπορευόμενων περιλαμβάνει τα τηλέφωνα αλλά και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους έτσι είναι εύκολη η επικοινωνία για να λάβει κάποιος προσφορά.

“Αυτό που θα πρέπει να συγκρίνει ο καταναλωτής ναι μεν πρώτα είναι η τιμή σε σχέση με την ισχύ του συστήματος και από εκεί και πέρα είναι και άλλες προδιαγραφές που πρέπει να λάβει υπόψιν όπως είναι η απόδοση των πλαισίων ακόμα και η ετήσια μείωση της απόδοσης των φωτοβολταϊκών όπως επίσης και ο συντελεστής θερμοκρασίας που είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την Κύπρο.”

Τέλος, ο κ. Ιωάννου συμβουλεύει τους αιτητές, αφού καταλήξουν σε αριθμό προσφορών να τους καλέσουν για επιτόπια επιθεώρηση της οικοδομής προκειμένου να γίνει σωστά η τοποθέτηση αλλά και για να παρθεί υπόψιν τι φωσκιάσεις τοίχων ή ο προσανατολισμός της κατοικίας.

Σημειώνεται ότι στην τιμή που λαμβάνουν οι καταναλωτές περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »