Εκπαίδευση

Εγκαινιάστηκε το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» σε σχολείο της Λάρνακας

Στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρος – Τούλα Χαραλάμπους στη Λάρνακα τελέστηκαν σήμερα στη παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνάς Μιχαηλίδου, τα εγκαίνια του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά», με αποκλειστικό χορηγό την εταιρεία Πετρολίνα.

Σε γραπτή ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι «η Υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της τόνισε την στήριξή της και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και κοινωνικού αυτού θεσμού. Ταυτόχρονα συνεχάρη θερμά το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά» και την Πετρολίνα για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Η Δρ. Μιχαηλίδου «ευχαρίστησε επίσης τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου για την δραστηριοποίησή τους ως προς την υλοποίηση της δράσης».

Η Εκτελεστικός Σύμβουλος της Πετρολίνα Γεωργία Λευκαρίτη σε χαιρετισμό της ανέφερε πως «η ιδέα της προσφοράς και της συλλογικής προόδου υπήρξε ανέκαθεν στον πυρήνα του οράματος μας. Στην Πετρολίνα ανταποκρινόμαστε διαχρονικά στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, στηρίζοντας συνανθρώπους μας και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Η κα. Λευκαρίτη ανέφερε επίσης πως «γι’αυτό ακριβώς ανταποκριθήκαμε στην έκκληση του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά», επειδή το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην μόρφωση, χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό, για ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «από την αρχή της σχολικής χρονιάς η  Πετρολίνα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα  και τη σίτιση των παιδιών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρος στη Λάρνακα, στηρίζοντας το έργο του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» για την καταπολέμηση της φτώχειας, του ρατσισμού και της ανισότητας, προσφέροντας στα παιδιά της Κύπρου που έχουν ανάγκη».

Μετά την τέλεση των εγκαινίων «ακολούθησε το καθημερινό μεσημβρινό γεύμα, το οποίο έφτιαξαν οι μαμάδες των παιδιών. Η Υπουργός Παιδείας, οι εκπρόσωποι της Πετρολίνα και όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν μαζί με τα παιδιά του ολοήμερου Σχολείου και να δοκιμάσουν το φαγητό που φτιάχτηκε».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» γιορτάζει φέτος 10 χρόνια από τη θέσπισή του το 2013, όταν το Ιδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά» ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη του θεσμού των ολοήμερων Σχολείων. Σήμερα το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες 17 ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Κύπρο, προσφέροντας φρεσκομαγειρεμένο, υγιεινό μεσημεριανό φαγητό στα παιδιά, που προετοιμάζεται στην κουζίνα του σχολείου από μια μαγείρισσα που εργοδοτείται γι’ αυτό το σκοπό και που  συνήθως είναι μαμά με παιδί στο σχολείο».

Σχετικά νέα

X
Translate »