Πολιτιστικά

Εγκαινιάστηκε έκθεση στη Λάρνακα για το λευκαρίτικο κέντημα

Τελέστηκαν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στη Λάρνακα τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης λefkαrt VI, παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Δρος Βασιλικής Κασσιανίδου και του Αντιδημάρχου Λάρνακας, Ιάσονα Κ. Ιασωνίδη.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους της επαρχίας Λάρνακας, πρόκειται για “μία θεσμοθετημένη συνεργασία του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και των Αρχείων Λάρνακας – Φοίβος Σταυρίδης, κάτω από την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Δρος Ιωσήφ Χατζηκυριάκου”.

Σημειώνεται πως “η συνεργασία αυτή δεν μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη χρηματοδότηση του Υφυπουργείου Πολιτισμού, τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και την υποστήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου”.

Σκοπός του προγράμματος “ήταν και παραμένει η ευαισθητοποίηση των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης σχετικά με την παράδοση και την τέχνη του εν λόγω κεντήματος”.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, “στοχεύουμε στη δημιουργία αίσθησης ευθύνης στους νέους, σχετικά με τη διατήρηση και την εξέλιξη της πολιτιστικής παράδοσης μέσα από τη δυνατότητα που έχουν οι μαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών να εξελίξουν με τον δικό τους, ιδιαίτερο και προσωπικό τρόπο το κέντημα και τα μοτίβα του”.

Καταληκτικά, σημειώνεται πως είναι “άξια αναφοράς η συμμετοχή και συμβολή χιλιάδων νέων ανθρώπων μέσα στην πάροδο έξι χρονών, στους οποίους διαχρονικά επενδύουμε και προσφέρουμε”.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »