Πολιτιστικά

Εγκαίνια Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας τον Ιανουάριο 2022

Τον Ιανουάριο του 2022 αναμένεται να τελεστούν τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας, το οποίο ανακαινίζεται, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε κοινό δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας, της ΕΤΑΠ Λάρνακας και του ΕΒΕΛ αναφέρεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών και η Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων επισκέφθηκαν σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου και επέβλεψαν τις ανακαινίσεις που πραγματοποιούνται.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και οι Πρόεδροι της ΕΤΑΠ Λ/κας και του ΕΒΕΛ, Ντίνος Λευκαρίτης και Σταύρος Σταύρου, «μετά και την έντονη κριτική που είχε ασκηθεί από τις Αρχές και διάφορους Φορείς της πόλης για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του εν λόγω μουσείου», προστίθεται.

Οι παρευρισκόμενοι «είχαν την ευκαιρία να δουν την αξιόλογη, ομολογουμένως, δουλειά που έγινε στις δύο ανακαινισμένες πτέρυγες καθώς και στην καινούρια αίθουσα που είναι αφιερωμένη στις εντυπωσιακές σαρκοφάγους».

Οι φορείς της Λάρνακας «έμειναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς, την οποία – παρά την καθυστέρηση – χαρακτήρισαν ως ποιοτική καθότι περιλαμβάνει αρκετά εκθέματα τα οποία έχουν τοποθετηθεί κατά τρόπο θεματικό».

Συγκεκριμένα, σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, «η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες που «αφηγούνται» ιστορίες που έχουν σχέση με την καθημερινή ζωή των αρχαίων κατοίκων της Κύπρου, την τέχνη και τις τελετουργίες τους. Η μία πτέρυγα διαγράφει μια χρονολογική πορεία από το 8000 π.Χ. μέχρι τον 12ο αιώνα π.Χ. με μια πολύ πλούσια συλλογή εκθεμάτων. Η άλλη πτέρυγα περιλαμβάνει αίθουσα ειδικά για το αρχαίο Κίτιο ενώ η δίπλα βρίσκεται η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στα ιερά της Μεσαορίας όπου εκτίθενται αγάλματα φυσικού μεγέθους».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών, «τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Λάρνακας αναμένεται να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2022».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το Μουσείο θα είναι προσβάσιμο για ΑμεΑ ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Οι φορείς της Λάρνακας εξέφρασαν την ελπίδα ότι «αυτή τη φορά θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε να μπορέσουν οι ξένοι αλλά και οι ντόπιοι επισκέπτες, να απολαύσουν τους μοναδικούς θησαυρούς που θα στεγάζει το αξιόλογο πλέον Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης».

Σχετικά νέα

X
Translate »