Γενικά

Έδεσε Λάρνακα το γιγαντιαίο αμερικανικό πολεμικό πλοίο «USS Bataan» (βίντεο)

Το αμφίβιο επιθετικό πλοίο USS Bataan (LHD 5) κλάσης Wasp και επιβιβάστηκε στην 26η Ναυτική Εκστρατευτική Μονάδα (ΜΕΕ(SOC)) έφτασε στη Λάρνακα της Κυπριακής Δημοκρατίας, για προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, στις 11 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το U.S. Naval Forces Europe and Africa,  ενώ βρίσκεται στο λιμάνι, το πλοίο και η ομάδα της 26ης MEU(SOC) θα πραγματοποιήσουν ελλιμενισμό ρουτίνας, καθώς και μια δεξίωση για μια ομάδα διακεκριμένων επισκεπτών, που θα περιλαμβάνει τον Διοικητή, τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ, τον Αντιναύαρχο Thomas Ishee.

“Οι ναύτες και οι πεζοναύτες μας στο πλοίο εργάζονται σκληρά τους τελευταίους μήνες και δεν μπορώ να είμαι πιο περήφανος γι’ αυτούς”, δήλωσε ο Διοικητής του Bataan, πλοίαρχος Paul Burkhart. «Είμαι ενθουσιασμένος που επισκέπτομαι την Κύπρο και χαίρομαι που θα πάρουμε λίγο χρόνο εκτός χρόνου σε μια τόσο μεγάλη περιοχή».

Η επίσκεψη του πλοίου στην Κυπριακή Δημοκρατία σηματοδοτεί την τρίτη επίσκεψη στο λιμάνι για τους Ναύτες και Πεζοναύτες του Bataan και το 26ο MEU(SOC) στην περιοχή ευθύνης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης-Αφρικής (NAVEUR-NAVAF).

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, οι Amphibious Ready Groups παρέχουν μια εγγενώς ευέλικτη δύναμη ελιγμών έτοιμη να ανταποκριθεί σε αναδυόμενες αποστολές ή απρόβλεπτα, να ανταποκριθεί σε ανθρωπιστικές κρίσεις, να καθησυχάσει τους συμμάχους και τους εταίρους και να προωθήσει την ελεύθερη ροή του θαλάσσιου εμπορίου και την περιφερειακή σταθερότητα.

Η ομάδα Bataan Amphibious Ready, με το επιβιβασμένο 26ο MEU (SOC), βρίσκεται σε προγραμματισμένη ανάπτυξη στην περιοχή επιχειρήσεων των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, που χρησιμοποιείται από τον Έκτο Στόλο των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ, των Συμμάχων και των εταίρων.

Με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, η NAVEUR-NAVAF λειτουργεί τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στις περιοχές ευθύνης της Διοίκησης της Ευρώπης των ΗΠΑ και της Διοίκησης της Αφρικής των ΗΠΑ. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ είναι μόνιμα εκχωρημένος στο NAVEUR-NAVAF και απασχολεί θαλάσσιες δυνάμεις σε όλο το φάσμα των κοινών και ναυτικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »