ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δράσεις σε πόλη και επαρχία Λάρνακας από την ΕΤΑΠ

Διάφορες δράσεις, μεταξύ των οποίων δημιουργία γηπέδων beach volley και τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής σε παραλίες, πραγματοποίησε και αυτή τη χρονιά στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας «στόχος των δράσεων ήταν η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος της περιοχής καθώς και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των ειδικών μορφών τουρισμού της Περιφέρειας. Οι ενέργειες διεξήχθησαν με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού και σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς που απαρτίζουν την ΕΤΑΠ Λάρνακας».

Όπως αναφέρεται, για έκτη συνεχόμενη χρονιά η ΕΤΑΠ Λάρνακας δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση της παραθαλάσσιας εμπειρίας, συνέχισε με επιτυχία το πρόγραμμα «Εμπλουτίζοντας και Πρασινίζοντας τις Παραλίες της Λάρνακας». Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των υποδομών, ολοκληρώνεται προσεχώς το πρότυπο παραλιακό πάρκο Καλλισθενικής Γυμναστικής στην παραλία Καστέλλα, δημιουργήθηκε παραλιακό γήπεδο Beach Soccer στη Βορόκληνη και τοποθετήθηκαν υπαίθρια όργανα γυμναστικής στην πλαζ Πύλας και σε παραλιακή περιοχή στα Λιβάδια.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν «έργα για ασφαλή πρόσβαση ΑμεΑ στην παραλία Γιαννάδες, ενώ στο ναυάγιο «Ελπίδα» τοποθετήθηκαν αμφορείς για εμπλουτισμό της Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής Λάρνακας. Επιπρόσθετα, φυτεύτηκαν φοινικόδεντρα στον παραλιακό πεζόδρομο Βορόκληνης και στην παραλία αετοσανίδων στο Κίτι, με στόχο την ανάδειξη της πράσινης αισθητικής και τη βελτίωση της γενικής εικόνας των παραλιών της περιοχής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «επιδιώκοντας την ενίσχυση της ταυτότητας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κοινοτήτων, η ΕΤΑΠ Λάρνακας προχώρησε σε δράσεις που περιλάμβαναν τη μετατροπή τριών παιδικών πάρκων σε Οδού, Μελίνη και Ορά και σε «Μελισσόπαρκα», την ανάπλαση της παραδοσιακής πηγής των Λευκάρων, τοπιοτεχνήσεις στην Τόχνη, καθώς και τη δημιουργία Instagrammable spots στον Άγιο Θεόδωρο και σε επισκέψιμα σημεία στην Αραδίππου. Η συμβολή της ΕΤΑΠ Λάρνακας επεκτάθηκε επίσης στον εμπλουτισμό της συλλογής και του εξοπλισμού του Καλλινίκειου Μουσείου Αθηένου και του υπό κατασκευή Μουσείου Αλιείας στο Ζύγι, αντίστοιχα.

Ακόμη, προστίθεται, με αμείωτους ρυθμούς, συνεχίστηκε η επέκταση της ψηφιοποίησης των τουριστικών εργαλείων της Λάρνακας, με σημαντικά παραδοτέα όπως η τρισδιάστατη εικονική αναστήλωση του ναού του Τιμίου Σταυρού στην Τόχνη, η αναθεώρηση της εικονικής περιήγησης της πόλης και των σημείων αναφοράς της σε μορφή 360°, η δημιουργία γριφοειδούς χάρτη για περιήγηση στα ομιλούντα αγάλματα Λάρνακας “Larnaka Storytelling Statues”.

Επίσης, προστέθηκαν άλλα τρία μουσεία στην πλατφόρμα Larnaka Virtual Museums – το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στον Κάτω Δρυ, το Εκκλησιαστικό Μουσείο Τόχνης και το Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό.

Εντατικό, σημειώνεται, «ήταν και το πρόγραμμα Μάρκετινγκ της ΕΤΑΠ Λάρνακας που περιλάμβανε διαδικτυακή καμπάνια σε αγορές όπου προστέθηκαν νέες πτήσεις για τη χειμερινή περίοδο και σε άλλες στοχευμένες αγορές, συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό, φιλοξενία δημοσιογράφων και οργανωτών ταξιδίων από το εξωτερικό, συνεχή ανανέωση της ιστοσελίδας-portal για την τουριστική Λάρνακα, προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκδοση τριμηνιαίου e-Newsletter, προβολή μέσω νέων βίντεο και reels, καθώς και επιτόπιες εκπαιδεύσεις της τουριστικής βιομηχανίας».

Μια από τις σημαντικότερες μορφές τουρισμού, συνεχίζει η ανακοίνωση, «είναι και ο αθλητικός, ο οποίος ενισχύει τη χειμερινή περίοδο, με την ΕΤΑΠ Λάρνακας να στηρίζει αγώνες ευρωπαϊκής/διεθνούς εμβέλειας, με έμφαση σε αθλήματα όπου η περιοχή διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα».

Ακόμα «ενέργειες που στόχευαν στην βελτίωση της εικόνας της Λάρνακας αφορούσαν, μεταξύ άλλων, και την εκστρατεία περιορισμού της οπτικής ρύπανσης και συγκεκριμένα την απομάκρυνση των παράνομων διαφημιστικών κατασκευασμάτων και πανό σε πεζοδρόμια, διαχωριστικές νησίδες και δημόσιους χώρους, καθώς και το σβήσιμο της αναγραφής συνθημάτων».

Επίσης «η ΕΤΑΠ Λάρνακας συμμετείχε σε οκτώ ευρωπαϊκά Προγράμματα καθώς και άλλα Δίκτυα που αφορούν ψηφιακό τουρισμό, ενδυνάμωση επιχειρήσεων φιλοξενίας, τοπική γαστρονομία, πολιτιστικό τουρισμό και εκπαίδευση σε εξειδικευμένα θέματα τουρισμού».

Όσον αφορά τον επόμενο χρόνο «προγραμματίζονται ποικίλες ενέργειες που θα αναβαθμίσουν ακόμα περαιτέρω την τουριστική Λάρνακα, υπό το φως και του νέου rebranding που θα λανσαριστεί προσεχώς», αναφέρεται.

Σχετικά νέα

X
Translate »