Εκπαίδευση

Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς Β’ : 1o βραβείο (Gold award) στην κατηγορία «Αξιοποίηση Ψηφιακών Τεχνολογιών»

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς Β΄, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, ετοίμασαν εικονική περιήγηση του δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού, για να ενημερωθούν τόσο οι δημότες όσο και οι τουρίστες που θα ήθελαν να επισκεφτούν τον δήμο.

Συγκεκριμένα, επιλέγηκαν 8 σημεία που θεωρήθηκαν σημαντικοί σταθμοί για τον δήμο: το παλιό υδραγωγείο (Καμάρες), το ξωκλήσι του Αγίου Λαζάρου, η Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου, το ξωκλήσι της Παναγίας της Παραμυθίας, το πάρκο Αγνοουμένων, το αμφιθέατρο του δήμου, το πάρκο Κάμειρος και το παραλιακό μέτωπο.

Για την υλοποίηση του έργου, οι Α’ και Β’ τάξεις ανέλαβαν τη συγγραφή και παρουσίαση τραγουδιού για τον δήμο. Η Γ’ τάξη αναζήτησε πληροφορίες μέσω διαδικτύου και συνεντεύξεων για το Πάρκο Αγνοουμένων και την Παναγία Παραμυθία. Η παρουσίαση έγινε με κείμενο και χορό.

Τα παιδιά της Δ΄ τάξης ανέλαβαν την ετοιμασία κειμένων και τη δημιουργία μικρών video clips για την ανάδειξη του Παλιού Υδραγωγείου, του αμφιθεάτρου, του πάρκου Κάμειρος και της παραλίας Μενεού. Ενώ τα παιδιά των Ε’ και Στ’ τάξεων ανέλαβαν την ετοιμασία κειμένων και τη δημιουργία μικρών video clips για να αναδείξουν το ξωκλήσι του Αγίου Λαζάρου και την εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου.

Ακολούθως, λήφθηκαν φωτογραφίες για την τρισδιάστατη αναπαράσταση αυτών των σταθμών. Οι πανοραμικές απεικονίσεις 360ο τοποθετούν τον χρήστη στο κέντρο της εικονικής αναπαράστασης του χώρου, από όπου έχει τη δυνατότητα να στρέψει το εικονικό του βλέμμα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, εξερευνώντας την.

Κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι κάθε απεικόνιση εμπλουτίστηκε με χρήσιμες πληροφορίες, περιλαμβάνοντας κείμενο, ήχο ή βίντεο. Τα κείμενα μεταφράστηκαν και στα αγγλικά, για να μπορούν να τα κατανοήσουν και τουρίστες. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μετακινηθεί στον χώρο, στρέφοντας το βλέμμα του στο λογότυπο του δήμου.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του Β´ Δημοτικού Σχολείου Δρομολαξιάς.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »