ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Δήμος Λάρνακας: Προκήρυξη Διαγωνισμού για κατασκευαστικές εργασίες του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττιχείου Πάρκου»

Ακόμα ένας στόχος σε τροχιά υλοποίησης! Άλλο ένα υπέροχο πάρκο να από λαμβάνουμε
‼️Παττίχειο Πάρκο‼️

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για δημιουργία και ανακατασκευή νέων χώρων πρασίνου στην πόλη αλλά και στα πλαίσια της ωρίμασης των νέων έργων ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε τη Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 στην προκήρυξη Διαγωνισμού για κατασκευαστικές εργασίες του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττιχείου Πάρκου»
-Η εν λόγω αναβάθμιση, πέραν της συντήρησης και εκμοντερνισμού των υφιστάμενων υποδομών και εγκαταστάσεων, προβλέπει μεταξύ άλλων:
-Τη δημιουργία κυκλικού ανυψωμένου πεζόδρομου περιμετρικά του υφισταμένου Αμφιθεάτρου
-Tη δημιουργία μικρού αναψυκτήριου, χώρους υγιεινής, όργανα γυμναστικής, παιδότοπου, skate park κ.α. και την προσθήκη ικανοποιητικού αριθμού χώρων στάθμευσης σε διάφορα σημεία
-ουσιαστική ενίσχυση του πρασίνου με την φύτευση νέων δέντρων και φυτών και τη δημιουργία βοτανικού κήπου
ανακατασκευή και κατασκευή νέων παρατηρητηρίων πουλιών και χαρακτηριστικών μνημείων της περιοχής
-επιδιόρθωση της υφιστάμενης υποδομής και συγκεκριμένα των πεζοδρομίων και των εισόδων
αλλαγή των φωτιστικών της περιοχής με νέας τεχνολογίας LED αντιβανδαλιστικού τύπου
αλλαγή και ενίσχυση του αστικού εξοπλισμού και συντήρηση και αναδιαμόρφωση της περίφραξης

Με την ολοκλήρωση του έργου το πάρκο θα καταστεί πλήρως προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, πεζούς ποδηλάτες και ΑΜΕΑ ενώ θα υπάρχει ελεγχόμενη και περιορισμένη πρόσβαση οχημάτων για εξυπηρέτηση του Παττιχείου Αμφιθεάτρου (σκηνικά, προμήθειες κλπ).

Το έργο αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία ενός φυσικού πάρκου πνεύμονα πρασίνου κοντά στο κέντρο της πόλης όπου θα υπάρχουν συνθήκες για άνετη και ασφαλή διακίνηση πεζών σε ένα φυσικό περιβάλλον και θα μπορούν οι δημότες και διάφοροι επισκέπτες να ασκούνται, να αναπαύονται στο αναψυκτήριο, να παρακολουθούν τα αποδημητικά πουλιά από τα παρατηρητήρια, και να απολαμβάνουν την φυσική ομορφιά του Παττίχειου Πάρκου που αυτή τη στιγμή μένει ανεκμετάλλευτη.

Ο χρόνος παράδοσης του έργου υπολογίζεται σε 18 μήνες και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €4,880,000.00 + Φ.Π.Α.
🇪🇺 Το έργο αυτό δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.
-Η μελέτη του Έργου έγινε από το Αρχιτεκτονικό γραφείο Χρύσανθος Η. Χρυσάνθου και Συνεργάτες.
-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν τα έγγραφα των Διαγωνισμών, μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων www.eprocurement.gov.cy

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Προσφορών του Δήμου στο τηλ. 24816574

 

Σχετικά νέα

X
Translate »