Εκπαίδευση

Δήμος Λάρνακας: Νέα συνάντηση με ΤΕΠΑΚ

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 στα Γραφεία της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και εκπροσώπων του Δήμου με την Ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ με επικεφαλής τον Πρύτανη κ. Παναγιώτη Ζαφείρη.

Σκοπός της συνάντησης, μετά και από την επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη ημερ. 28 Αυγούστου 2023, ήταν η συζήτηση του θέματος της ίδρυσης Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την απόφαση της Επιτροπής Στρατηγικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ για ετοιμασία λεπτομερούς και ολοκληρωμένης Μελέτης η οποία θα αποσταλεί στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα το ΤΕΠΑΚ θα προχωρήσει το συντομότερο με την ετοιμασία Μελέτης Οικονομικής Βιωσιμότητας και Στρατηγικού Πλάνου με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εταίρων ώστε να καταστεί δυνατή η υποβολή της πρότασης έγκαιρά.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε εκ μέρους και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την ικανοποίηση του και δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για να συμβάλει στην ετοιμασία της Μελέτης αυτής. Για τον λόγο αυτό θα συσταθεί Συμβουλευτική Ομάδα η οποία θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με το ΤΕΠΑΚ.

Συμφωνήθηκε όπως σε περίοδο ενός μηνός από σήμερα, πραγματοποιηθεί συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο της Μελέτης και συντονισμό ενεργειών ούτως ώστε, περί τα τέλη του 2023 να καταστεί δυνατή η υποβολή της για να μπορέσει να τροχοδρομηθεί η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, ως η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε τον Πρύτανη και την Ομάδα του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ για τις προσπάθειες και για το πνεύμα καλής συνεργασίας προς επίτευξη του στόχου αυτού.

Σχετικά νέα

X
Translate »