Οικονομία

Δηλώσεις Δημάρχου Λάρνακας σε σχέση με τον τερματισμό της σύμβασης ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού – μαρίνας

Ο τερματισμός από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της σύμβασης παραχώρησης του έργου της ενιαίας ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας, με την ανάδοχο εταιρία, αποτελεί αρνητική εξέλιξη.
Ο Δήμος Λάρνακας, με τη συμβολή όλων των φορέων της πόλης, κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα κάθε δυνατή προσπάθεια και βοήθεια προκειμένου το έργο να συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Λειτουργήσαμε με τρόπο θετικό και εποικοδομητικό, κάτι που έχουν αναγνωρίσει όλες οι πλευρές. Ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους και τον αρμόδιο Υπουργό για εξεύρεση λύσεων μπροστά στις δυσκολίες που προέκυψαν. Γι’ αυτό και ζητήσαμε ως Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας την παρέμβαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας όταν προέκυψε το ζήτημα της εγγυητικής.
Μόλις ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη, ζητήσαμε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνάντηση με το Δημοτικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας, η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.
Στη συνάντηση θα ζητήσουμε ενημέρωση και θα συζητήσουμε για το πώς θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί το έργο με νέα πλέον δεδομένα, θέση η οποία έχει εκφραστεί με τον πιο έντονο και επίσημο τρόπο, τόσο από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όσο και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέση που μας βρίσκει όλους σύμφωνους. Το έργο του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό έργο για την πόλη μας, αλλά και την κυπριακή οικονομία.
Τα τελευταία εφτά χρόνια στο Δήμο Λάρνακας έχουμε αποδείξει ότι πετυχαίνουμε τους μεγάλους μας στόχους. Ακόμα και όταν αυτοί φαντάζουν άπιαστοι, όπως ήταν η μετακίνηση των δεξαμενών πετρελαιοειδών και υγραερίου. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να ξεπερνούμε τις δυσκολίες και να φέρνουμε αποτελέσματα. Και το πετυχαίνουμε όταν εργαζόμαστε μεθοδικά, συλλογικά και υπεύθυνα.
Με τον ίδιο τρόπο θα εργαστούμε και για το έργο Λιμάνι Μαρίνα Λάρνακας, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί.

Σχετικά νέα

X
Translate »