Κοινωνία

Διαμαρτυρία κατοίκων Βασιλικού – Απέκλεισαν είσοδο ΟΕΔΑ Πεντακώμου

Πηγή: philenews.com

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης διαμαρτυρία των 9 κοινοτήτων της περιοχής του Βασιλικού.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τον υποσταθμό της ΑΗΚ και ακολούθως συνεχίστηκε στην είσοδο της ΟΕΔΑ Πεντακώμου, όπου οι κάτοικοι απέκλεισαν τον δρόμο και δεν επέτρεψαν σε κανένα φορτηγό να εισέλθει εντός του χώρου, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.  Πρόθεση των κοινοτήτων, όπως πληροφορούμαστε, είναι να συνεχιστεί ο αποκλεισμός επ’ αόριστον, επί 24ώρου βάσεως, από ομάδες 10 ατόμων, που θα αντικαθίστανται ανά τέσσερις ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού, ζητά την παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας, Κώστα Καδή, λόγω των συνεχιζόμενων πυρκαγιών στην περιοχή.

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η Επιτροπή ανέφερε πως «το συνεχόμενο φαινόμενο πυρκαγιών, που παρατηρείται στην περιοχή του Πεντακώμου, η αδιαφορία και η ανικανότητα του κράτους να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν, μας προβληματίζει αφάνταστα και μας αναγκάζει να καταγγείλουμε την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

«Ζητούμε», προστίθεται στην ανακοίνωση «συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επιτόπια επίσκεψη στο Ενεργειακό Κέντρο και απαιτούμε την παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή».

Αναφέρει ακόμη ότι «η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την επίτευξη λύσης των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην περιοχή μας. Θα συνεχίσει επίσης τις δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτο μέτρο το επ’ αόριστον κλείσιμο του ΟΕΔΑ Πεντακώμου και οποιασδήποτε άλλης προβληματικής βιομηχανίας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα».

Σχετικά νέα

X
Translate »