Αθλητικά Νέα

Δεύτερο μετάλλιο για την πόλη μας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα: Χάλκινο ο Γιάννης Αντωνίου στο Judo

Μια ακόμη σημαντική διάκριση κατάφερε να φέρει με τα χρώματα της Κύπρου, μετά τον Πέτρο Χριστοδουλίδη,  ο συμπολίτης μας αθλητής Judo Γιάννης Αντωνίου, επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται ο αθλητής τον τελευταίο χρόνο. Ο αθλητής του Piero Judo Academy, πρόσθεσε μια ακόμη διάκριση στην ομάδα της Κύπρου αφού στην κατηγορία των +90 έφτασε μέχρι το βάθρο και συγκεκριμένα το χάλκινο μετάλλιο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η διάκριση του Γιάννη έρχεται να επιβεβαιώσει την ανοδική του πορεία τόσο του ιδίου όσο και γενικότερα του κυπριακού τζούντο που ολοένα και με σταθερά βήματα προσπαθεί να βρει τη θέση του στον σκληρό ανταγωνισμό του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου τζούντο.

Ο Γιάννης Αντωνίου έχει σπουδαία επιτεύγματα σε διεθνείς διοργανώσεις. Μόνο φέτος, κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U18.

Στις 3 Απριλίου πήρε το αργυρό στο Στρασβούργο και στις 12 Φεβρουαρίου το χρυσό στο Λινιάνο.

 

Μετακόμισε στη Γεωργία στα 16 του για να κυνηγήσει τ’ όνειρο του

Η ιστορία του 17χρονου Judoka από το Κίτι είναι άγνωστη στο ευρύ κοινό, όμως πρόκειται για μια περίπτωση όπου το πάθος για αυτό που κάνεις σε ωθεί να χαραξεις μια αλλιώτικη διαδρομή και να ελπίζεις ότι κάποτε, οι κόποι και οι θυσίες του θα αναμειφθούν.

Ο Γιάννης , μαθητής του Λυκείου Μακαρείου, πριν ένα χρόνο, στην ηλικία των 16, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τη ζωή ενός έφηβου στην Κύπρο και να φύγει για την Τιφλίδα της Γεωργίας, εκεί όπου το Judo αποτελεί κάτι σαν εθνικό σπορ με το επίπεδο να είναι το ψηλότερο που υπάρχει παγκοσμίως. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για έναν Κύπριο γονιό να αποχωρίζεται το παιδί του σε μια τέτοια ηλικία και να το στέλνει σε μια χώρα διαφορετική από τη δική μας αλλά και από την Ευρώπη. Η απάντηση βρίσκεται στα μάτια και το βλέμμα του Γιάννη όταν μιλά για τη μεγάλη του αγάπη, το Judo. Εκεί παίρνεις όλες τις απαντήσεις που θες γύρω από μια τέτοια απόφαση.

Ο Γιάννης άφησε τα πάντα για να προπονηθεί με τους κορυφαίους στον κόσμο και σήμερα να απότελεί τον Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη στην ηλικία (90Kg) του στην ηλικία των 17 ετών. Η διαδρομή και η ιστορία του, μπορεί πολύ εύκολα σε λίγα χρόνια αν ο Θεός τον έχει καλά, να αποτελεί μια μοναδική ιστορία αθλητικού πάθους στον Κυπριακό αθλητισμό, τόσο όσο αναφορά το νεαρό της ηλικίας που έφυγε, όσο και για τη ζωή που κάνει στην Τιφλίδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης θα απασχολήσει τα επόμενα χρόνια τον Κυπριακό αθλητισμό και φυσικά στόχος του ιδίου είναι να συνεχίσει να ανεβάζει την Κυπριακή σημαία ψήλα.

Συμπαραστάτες του σ’ αυτό το δύσκολο ταξίδι είναι οι γονείς του και η εταιρεία PariMatch η οποία πιστεύει στο νεαρό αθλητή και τον στηρίζει.

 

 

Αυτούσιο δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Judo για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα 2022

Το απόλυτο των μεταλλίων πέτυχε το κυπριακό τζούντο, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διεξάγεται μεταξύ 14-22 Μαΐου 2022 στη Νορμανδία της Γαλλίας! Μετά το αργυρό μετάλλιο του Πέτρου Χριστοδουλίδη στα -60 κιλά, ο Γιάννης Αντωνίου κατέκτησε την Πέμπτη 19 Μαΐου το χάλκινο μετάλλιο στα +90 κιλά.

Έτσι, και οι δύο Κύπριοι τζουντόκα που μετέχουν στη διοργάνωση, έφτασαν στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, προσθέτοντας σημαντικές επιτυχίες στην όλη κυπριακή αποστολή! Θυμίζουμε πως στη 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα, που διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (ISF), λαμβάνουν μέρος πάνω από δύο χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, από 69 χώρες, σε 20 διαφορετικά αθλήματα.

Στην πόλη Ντοβίλ της Νορμανδίας, που φιλοξενεί το άθλημα του τζούντο, ο Αντωνίου πέρασε άνευ αγώνα στους «8», εκεί όπου απέκλεισε τον Alex Turi από την Ουγγαρία. Στους «4» ο Αντωνίου ηττήθηκε από τον μετέπειτα χρυσό Davit Kevlishvili από την Ισπανία. Η ήττα στα ημιτελικά, έφερε τον αθλητή μας αντιμέτωπο με τον Chieh En Tsai από την Ταϊπέι στα ρεπεσάζ, εκεί όπου ο νεαρός Κύπριος πήρε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο.

Συνοδός των δύο αθλητών στη Γαλλία είναι ο Olympian στην «Αθήνα 2004» και τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας Τζούντο, κ. Χρίστος Χριστοδουλίδης.

Τα δύο μετάλλια για το τζούντο στη Γυμνασιάδα, αποτελούν κι άλλη απόδειξη της ανοδικής πορείας του σπορ στον τόπο μας! Όπως κι οι άλλοι αθλητές μας, και ο Γιάννης Αντωνίου έχει σπουδαία επιτεύγματα σε διεθνείς διοργανώσεις! Μόνο φέτος, κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα U18! Στις 3 Απριλίου πήρε το αργυρό στο Στρασβούργο και στις 12 Φεβρουαρίου το χρυσό στο Λινιάνο.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »