Γενικά

CMC για Βασιλικό: Το παρασκήνιο της συμφωνίας και η προτεινόμενη λύση

Ανακοίνωση εξέδωσε η κινεζική κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο για το τερματικό LNG στο Βασιλικό.

Όπως αναφέρει, η Κινεζική Κοινοπραξία παρέμεινε, σε όλη τη διάρκεια, πρόθυμη να παραδώσει αυτό το έργο και ακόμη και τώρα έχει προσφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση έναν τρόπο να υποχωρήσει από το χείλος και σώσει αυτό το έργο ώστε το φυσικό αέριο να μεταφερθεί στην Κύπρο και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια με την πρώτη ευκαιρία και με τον πιο ανταγωνιστικό προϋπολογισμό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Από την αρχή του έτους, ο Τύπος ανέφερε ευρέως το σχέδιο της ΕΤΥΦΑ να καταγγείλει τη σύμβασή της με την κινεζική κοινοπραξία υπέρ της σύναψης συμβάσεων με την τοπική Κύπριοι προμηθευτές θα ολοκληρώσουν τον τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG στον Βασιλικό.

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει σαφές ότι αυτή είναι η προτιμώμενη επιλογή της ΕΤΥΦΑ / ΔΕΦΑ και πέρασε τους τελευταίους μήνες, πιθανώς περισσότερους, ενορχηστρώνοντας μια κατάσταση να συμβεί. Δυστυχώς, το έργο έχει φτάσει σε σημείο κρίσης.

Η Κινεζική Κοινοπραξία παρέμεινε, σε όλη τη διάρκεια, πρόθυμη να παραδώσει αυτό το έργο και ακόμη και τώρα έχει προσφέρει στην κυπριακή κυβέρνηση έναν τρόπο να υποχωρήσει από το χείλος και σώσει αυτό το έργο ώστε το φυσικό αέριο να μεταφερθεί στην Κύπρο και να παράγει ηλεκτρική ενέργεια με την πρώτη ευκαιρία και με τον πιο ανταγωνιστικό προϋπολογισμό.

Η κινεζική κοινοπραξία κατέθεσε πρόταση που πρόσφερε στην Κύπρο μια ολοκληρωμένη λύση για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ξεμπλοκάρισμα του αδιεξόδου και επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων θέματα. Εάν η Κύπρος θέλει πραγματικά να αποφύγει την ολοένα και πιο πραγματική καταστροφή της απώλειας της πιθανότητα μεταφοράς φυσικού αερίου στο νησί για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο προβλέψιμο στο μέλλον, η Κύπρος χρειάζεται μόνο να διορίσει έναν υπεύθυνο λήψης αποφάσεων με πλήρη εξουσία για να συζητήσει και να συμφωνήσουν την οδό για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.

Το παράθυρο στενεύει αλλά η κινεζική κοινοπραξία έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι πρόθυμη να συναντηθεί με έναν τέτοιο φορέα λήψης αποφάσεων σε ουδέτερη περιοχή, όπως το Ντουμπάι, για να διαπραγματευτεί το απαραίτητη επαναρύθμιση που θα επιτρέψει στην Κύπρο να συνειδητοποιήσει τα οφέλη αυτού του έργου.

Η επιλογή ανάμεσα σε ένα επιτυχημένο ή αποτυχημένο έργο είναι εξ ολοκλήρου στα χέρια της Κύπρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »