Γενική Επικαιρότητα

«Χρειάζονται στήριξη και οι γονείς που επιλέγουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία» (βίντεο)

Πηγή: alphanews.live

Ορατό είναι το ενδεχόμενο για πρώτη φορά στην Κύπρο, να πραγματοποιηθεί εκδήλωση διαμαρτυρίας, από τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Οι ιδιοκτήτες φαίνονται αποφασισμένοι, καθώς σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, η επέκταση της υποχρεωτικής προδημοτικής από την ηλικία των τεσσάρων ετών, γίνεται με τρόπο που επωφελεί αποκλειστικά τον δημόσιο τομέα.

Όπως εξήγησε στο Alpha Καλημέρα η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, Λαύρα Ηρακλέους

«Οι γονείς που έχουν την επιλογή του ιδιωτικού νηπιαγωγείου, δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα; Η άνιση μεταχείριση είναι εις βάρος μας. Απλά τα θέλουν όλα δικά τους»

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους από το Υπουργείο Παιδείας, ένα ποσοστό της τάξης 20% των γονιών επιλέγουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. «Στο τέλος θα γίνει 15% ή 10%» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Όλοι αυτοί οι γονείς που επιλέγουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, δεν σημαίνει ότι οικονομικά δεν χρειάζονται στήριξη. Αυτό είναι το θέμα για εμάς. Χρειάζονται και οι δικοί μας στήριξη»

Καταλήγοντας πως σε περίπτωση που δεν τροχοδρομηθούν εξελίξεις για τα αιτήματα τους, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σημειώνεται πως για την επέκταση της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, έχει ετοιμαστεί σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για συζήτηση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Σχετικά νέα

X
Translate »