Αθλητικά Νέα

Χάλκινο ο Γιάννης Αντωνίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τζούντο Junior στην Ιταλία

Πηγή: ΚΥΠΕ


Νέα σημαντική επιτυχία για το κυπριακό τζούντο! Μετά το χρυσό μετάλλιο της Ζάνετ Μιχαηλίδου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Junior (U21) στο Λινιάνο της Ιταλίας, στην ίδια διοργάνωση, την Κυριακή 5 Μαρτίου, ο Γιάννης Αντωνίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα +100 κιλά!

Ο Κύπριος τζουντόκα συνεχίζει από εκεί που έμεινε το 2022, όταν κατέγραψε μια σειρά από εξαιρετικές επιτυχίες. Στην Ιταλία, ο αθλητής του Πιέρου Λεωνίδου ανέβηκε στο πόντιουμ μέσα από τη δύσκολη διαδικασία του ρεπεσάζ.

Αφού πρώτα στους «8» έχασε από τον μετέπειτα αργυρό Λεβέντ Ντόμπος (Ουγγαρία), έπαιξε στα ρεπεσάζ, όπου έκανε τρεις νίκες, για να πάρει το χάλκινο μετάλλιο. Κέρδισε πρώτα τον Κάρλο Σέστακ (Κροατία), ακολούθως τον Φρανσέσκο Φιντόνε (Ιταλία) και τέλος τον Κάπριελ Κίρνα (Εσθονία). Ο τελευταίος είχε παίξει στα ημιτελικά, εκεί όπου έχασε από τον μετέπειτα χρυσό Τόμας Ράσκα (Τσεχία).

Τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα Junior είναι μια σειρά ετήσιων αγώνων, όπου συμμετέχουν οι κορυφαίοι τζουντόκα κάτω των 21 ετών.

Ο προπονητής του Αντωνίου, ο Πιέρος Λεωνίδου, συγχάρηκε τον αθλητή του, μιλώντας στο Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Τζούντο: «Με γεμίζει με περηφάνεια η όλη προσπάθεια του Γιάννη. Είμαστε στην αρχή του δρόμου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και έγινε το πρώτο βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στηρίζουν τον Γιάννη σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνει. Συνεχίζουμε δυναμικά για τους επόμενους αγώνες. Θέλω να συγχαρώ και την Ζάνετ Μιχαηλίδου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στη διοργάνωση».

Το 2022 ο Γιάννης Αντωνίου είχε μια εξαιρετική χρονιά. Τον Ιούλιο πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, ενώ αγωνιζόμενος σε μικρότερη ηλικιακή κατηγορία (U18), πήρε χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Λινιάνο και αργυρό στο Στρασβούργο. Συμμετείχε και στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες στο Μπέρμιγχαμ, στην κατηγορία ανδρών.

Σχετικά νέα

X
Translate »