Εκπαίδευση

Χαλάρωση στα φροντιστήρια ζητούν οι τελειόφοιτοι

 Πηγή: philenews.com

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού στα σχολεία και γενικότερα στην Εκπαίδευση, αγχώνουν σε μεγάλο βαθμό τους τελειόφοιτους μαθητές, οι οποίοι σε λιγότερο από ένα μήνα παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Μέσα σε αυτό το δύσκολο σκηνικό, προσπαθούν να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει μέχρι τις 21 Μαΐου –μέρα έναρξης των Παγκύπριων– για επαρκή προετοιμασία, καθώς πέραν από την απόκτηση του απολυτηρίου τους, μέσα από τις εν λόγω εξετάσεις οι περισσότεροι διεκδικούν και θέση στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Από το μενού της καθημερινότητας (κυρίως αυτές τις δύο εβδομάδες που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω πασχαλινών διακοπών) της πλειοψηφίας των υποψηφίων δεν λείπουν και τα μαθήματα σε ιδιωτικά φροντιστήρια, τα οποία επηρεάστηκαν και αυτά λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, με βάση το Διάταγμα που ισχύει τώρα, τα μαθήματα γίνονται ένας προς έναν, δηλαδή ένας μαθητής ανά εκπαιδευτικό. Αυτό, όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, είναι πολύ δύσκολο και καθόλου πρακτικό για τους μαθητές και τα φροντιστήρια, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζει η περίοδος των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Με βάση τα πιο πάνω, η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε στον υπουργό Υγείας, ζητώντας όπως δοθεί άδεια, κατ’ εξαίρεση, για να αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών με φυσική παρουσία στα ιδιωτικά φροντιστήρια μόνο για τους τελειόφοιτους. Όπως σημειώνουν οι οργανωμένοι γονείς, «η σωστή προετοιμασία για τις Παγκύπριες Εξετάσεις αποτελεί το μοναδικό κίνητρο για το αίτημα αυτό». Συγκεκριμένα, οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης ζητούν όπως επιτραπεί να διεξάγονται τα μαθήματα στα φροντιστήρια με 3 – 4 άτομα με φυσική παρουσία, συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού.

Αίτημα της Συνομοσπονδίας είναι όπως εξεταστεί το ενδεχόμενο διαφοροποίησης της εν λόγω πρόνοιας, ούτως ώστε να μπορούν να διεξάγονται τα μαθήματα και να καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών, στη βάση πάντοτε των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των μέτρων προστασίας. Ενδεχόμενη διαφοροποίηση, πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα ούτως ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις και να μην χαθεί άλλος χρόνος, που είναι πολύτιμος για τους τελειόφοιτους μαθητές καθώς και για τους υπόλοιπους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Εκτός όμως από το πιο πάνω θέμα, η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε και στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας όπως δοθούν εξηγήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων, εν μέσω της πανδημίας και λόγω των περιοριστικών μέτρων ή/και πιθανού αυτοπεριορισμού, των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα.

Σχετικά νέα

X
Translate »