Βουλευτόμετρο

Χ. Ορφανίδης: Ανοικτή επιστολή με θέμα την δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών και τον χώρο της παλαιάς Διανελλείου Τεχνικής Σχολής

Aυτούσια η επιστολή

Φίλε Πρόεδρε,

Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι με επιστολή μου ημερομηνίας 11 Απριλίου 2022, είχα ενημερώσει τον τότε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για τα πιο πάνω θέματα.

Το 2014 το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στην Λάρνακα και ενέκρινε όπως αυτές στεγαστούν στο χώρο του παλαιού λεπροκομείου.

Δυστυχώς οι υποσχέσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας δεν υλοποιήθηκαν και αντίθετα ο τότε Υπουργός Παιδείας το 2020 δήλωσε ότι αυτό το έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες.

Στην πορεία δηλώθηκε ότι ο χώρος που αρχικά σχεδιαζόταν δεν ήταν ο κατάλληλος και υποδείχθηκαν άλλες περιοχές οι οποίες δεν ήταν σε καμία περίπτωση υλοποιήσιμοι, είτε γιατί ευρίσκονταν σε καθεστώς τουρκοκυπριακών τεμαχίων, είτε σε περιοχές που χρειαζόταν αποκατάσταση εδάφους, είτε σε περιοχή που λειτουργούσαν οι εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου και η περιοχή είχε απαλλοτριωθεί για συγκεκριμένο λόγο πιο παλιά και δεν μπορεί βάσει της  απαλλοτρίωσης  να χρησιμοποιηθεί εκτός και αν επιστραφεί στον ιδιοκτήτη και αρχίσει από την αρχή διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Όλα τα πιο πάνω, απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες και δεν αποτελούν σωστούς επιλέξιμους χώρους για την δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών.

Επιπρόσθετα κ. Πρόεδρε, ένα άλλο θέμα που απασχολεί την Λάρνακα είναι ο χώρος που στεγαζόταν η πρώην Διανέλλειος Τεχνική Σχολή.

Με συντονισμένες ενέργειες, σε συνεργασία με τον προ-πρώην Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη πετύχαμε όπως αυτός ο χώρος μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας, δυστυχώς όμως ο χώρος σήμερα, ο οποίος ευρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και έχει καταστεί σκουπιδότοπος, καταφύγιο τρωκτικών, ερπετών, άστεγων και ναρκομανών και δεν περιποιεί καθόλου τιμή αυτό.

Για τα δύο πιο πάνω θέματα κ. Πρόεδρε απευθύνομαι σε εσάς, όπως παρέμβετε με αποφασιστικότητα και άμεσα έργα και να προβείτε σε ενέργειες  για να εξευρεθούν λύσεις.

Είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσετε αποτελεσματικά και χωρίς χρονοτριβή.

Η Λάρνακα είναι αποφασισμένη και απαιτεί επίλυση των δύο καυτών αυτών θεμάτων, και η δική σας συνδρομή είναι καθοριστική.

Παραμένω στην διάθεσή σας για οτιδήποτε αναγκαίο κρίνεται και είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε προς το ορθότερο.

 

Ευχαριστώ

 

Φιλικά,

Χρίστος Ορφανίδης

Βουλευτής Λάρνακας

Δημοκρατικό Κόμμα

 

Σχετικά νέα

X
Translate »