Αθλητικά Νέα

Αυτό είναι το νέο skatepark & roller skatepark της πόλης μας

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
ΤΡΟΧΟΣΑΝΙΔΑΣ & ΤΡΟΧΟΠΕΔΙΛΙΣΜΟΥ – SKATE PARK & ROLLER SKATE PARK

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αρκετοί νέοι της πόλης ασχολούνται με το skateboard ένα άθλημα που από φέτος εντάσσεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κερδίζει συνεχώς περισσότερους οπαδούς. Ωστόσο οι νέοι μας, οι οποίοι μη έχοντας κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, εκτίθενται σε κινδύνους, κάνοντας το αγαπημένο τους χόμπι αναγκαστικά μέσα σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας.

Ο Δήμος Λάρνακας λαμβάνοντας υπόψη το διαχρονικό αίτημα για δημιουργία κατάλληλου χώρου και υποδομής Skate Park προχωρεί στην κατασκευή Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park & Skate Roller Park. Ως καινοτόμος Δήμος, προάγει τόσο παραδοσιακά αθλήματα όσο και νέα και στόχος είναι η δημιουργία ενός υποδειγματικού ποιοτικού κοινόχρηστου χώρου άθλησης και αναψυχής σε σχέση πάντοτε με τις ανάγκες των δημοτών.

Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη του 2021. Το πάρκο θα περιλαμβάνει κατάλληλη υποδομή με ειδικές πλατφόρμες/ ράμπες οι οποίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να εξασκούν το χόμπι/άθλημα σε ένα ασφαλή χώρο χωρίς να ενοχλούν και να κινδυνεύουν.

Το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park& Skate Roller Park βρίσκεται πίσω από τον χώρο Στάθμευσης της Λεωφόρου Τάσου Μητσόπουλου (είσοδος από τον χώρο στάθμευσης) παρά το Δημοτικό Πάρκο Σκύλων.

Η κατασκευή του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας & & Τροχοπεδιλισμού – Skate Park& Skate Roller Park συγχρηματοδοτείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού μέσα στα πλαίσια του Σχεδίου επιχορήγησης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε Δήμους, Κοινότητες κ.α. και αφορούν σε έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »