CoronaVirus

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο Υπουργός Υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Προ των πυλών χαλαρώσεων βρίσκεται η Κύπρος, με αλλεπάλληλες συσκέψεις στο προεδρικό μέγαρο να καθορίζουν τα μέτρα, που θα ανακοινωθούν αύριο απο τον Υπουργό Υγείας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αφού πρώτα είδε την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή και τους αρμόδιους υπουργούς ακολούθως κάθισε στο τραπέζι με τους αρχηγούς των κομμάτων. Εκεί τέθηκαν πέντε χαλαρώσεις.

Επιστροφή των μαθητών στα σχολεία με υποβολή εκπαιδευτικών σε εβδομαδιαία βάση σε rapid test. Γίνονται παράλληλα σκέψεις όπως την πρώτη Μαρτίου επιστρέψουν όλοι οι μαθητές λυκείων και Τεχνικών Σχολών και την ερχόμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου επιστρέψουν και οι μαθητές γυμνασίου
Επανεκκίνηση για όλα τα αθλήματα, χωρίς ωστόσο τη λειτουργία αποδυτηρίων και υπό την τήρηση αυστηρών πρωτοκόλλων.
Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων με αριθμητικούς περιορισμούς
Ρολά θα ανεβάσουν φροντιστήρια, σχολές χορού, ωδεία και μαθήματα τέχνης με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα πέντε άτομα ανά τάξη.
Οι γκαλερί θα επαναλειτουργήσουν και ταυτόχρονα θα δούμε αύξηση του αριθμού θεατών στα θέατρα.
Παραμένουν sms και κέρφιου, δεν ανοίγει πριν τις 15 Μαρτίου η εστίαση

Όπως όλα δείχνουν τα δυο μηνύματα sms ανά 24ωρο θα μας συντροφεύουν για ακόμα λίγο αφού δεν διαφαίνεται η απόσυρση του μέτρου.

Όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης φαίνεται πως δεν πήρε “πράσινο φως” για άνοιγμα καθώς επίσης “φρένο” μπήκε και στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες εστίαση και φίλαθλοι θα επαναξιολογηθούν μετά τις 15 Μαρτίου, και σύμφωνα πάντα με την εκάστοτε επιδημιολογική εικόνα του νησιού.

 

“Πονοκέφαλος” η κατάσταση στη Λεμεσό

Πονοκέφαλο φαίνεται ότι δημιουργεί στον Πρόεδρο η κατάσταση της Λεμεσού. Με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο πάντως να βάζει τέλος στις φήμες για τοπικό lockdown.

Κυριάκος Κούσιος – Κυβερνητικός εκπρόσωπος
“Σε αυτό το σημείο και ενόψει κάποιων δημοσιευμάτων που υπήρξαν πρέπει να σημειώσω ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση για λήψη ιδιαίτερων μέτρων για την επαρχία Λεμεσού.”

 

Προβληματισμός για “απείθαρχους” Λεμεσιανούς που διοργανώνουν συναθροίσεις
Προτάσεις και από τους αρχηγούς κομμάτων

Δύο και πλέον ώρες κράτησε η ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τα μέλη της συμβουλευτικής επιστημονική επιτροπής. Οι αρχηγοί άκουσαν και έθεσαν τις δικές τους εισηγήσεις. Με πρώτη, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Άντρος Κυπριανού – ΓΓ ΑΚΕΛ
“Διατυπώσαμε την έντονη άποψη μας ότι σίγουρα το πρωτεύων θέμα για όλους είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Ο κόσμος κουράστηκε. Έχει ανάγκη να νιώσει να προσδοκεί σε κάτι καλύτερο και ελπίζω και εύχομαι τα αυριανά μέτρα να στείλουν αυτό το ενθαρρυντικό μήνυμα προς την κοινωνία.”

Μάριος Κάρογιαν – ΔΗ.ΠΑ
“Είναι η ώρα της λογικής, είναι η ώρα της σύνεσης είναι η ώρα του μέτρου, είναι η ώρα της ισορροπίας. Έτσι που να πεισθεί ο κόσμος, ότι αυτά τα μέτρα, είναι αυτά που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατόν, στην ομαλότητα.”

Ελένη Θεοχάρους – Κίνημα Αλληλεγγύη
“Η δική μας η πρόταση όπως την κατέθεσα στην συζήτηση του συμβουλίου αρχηγών σήμερα είναι να αρχίσει εμβολιασμός των ατόμων που βρίσκονται στην παραγωγή. Των ατόμων που θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν οικονομικά.”

Τα νέα μέτρα θα κλειδώσουν αύριο στο υπουργικό συμβούλιο και θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Σχετικά νέα

X
Translate »