Οικονομία

Aroundtown SA: Ο διεθνής κολοσσός που επενδύει μέσω Kition στο λιμάνι Λάρνακας

Πηγή: inbusiness.com.cy

 

Ένας νέος μεγάλος παίχτης της ευρωπαϊκής αγοράς ακινήτων, η εισηγμένη στο γερμανικό χρηματιστήριο Aroundtown SA, η οποία δραστηριοποιείται κατέχοντας ηγετική θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη-αλλά και σε όλο τον κόσμο- στον τομέα των επενδύσεων σε υψηλής αξίας ακίνητα που προορίζονται για εμπορική χρήση συμπεριλαμβανομένων και των αναπτύξεων που αφορούν την τουριστική/ξενοδοχειακή βιομηχανία, έρχεται στην Κύπρο και δη στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, η Aroundtown SA, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), αποκτά μετοχική συμμετοχή στην κοινοπραξία Kition Ocean Holdings, η οποία ως γνωστό ανέλαβε και υλοποιεί το μεγαλεπήβολο έργο της ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού της Λάρνακας.

Η Aroundtown SA χρηματοδοτεί μεγάλης εμβέλειας έργα με επίκεντρο τα ποιοτικά ακίνητα που παράγουν και διαθέτουν προοπτικές προστιθέμενης αξίας, σε κεντρικές τοποθεσίες σε κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις, κυρίως στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Η υλοποίηση των επενδύσεων της γίνεται μέσω της θυγατρικής δημόσιας εταιρείας Grand City Properties S.A. («GCP»), η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας.

Η επερχόμενη μετοχική εμπλοκή της Aroundtown SA-ως η μεγαλύτερη στον τομέα της στην Ευρώπη-, στην Kition Ocean Holdings και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας, έρχεται να αποτελέσει ακόμη μια ηχηρή επιβεβαίωση της καθολικής αίσθησης που υπάρχει ότι δημιουργείται πλέον για την πόλη ένα άνευ προηγουμένου μομέντουμ εξαιρετικά υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, ο συνδυασμός της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας από την Kition Ocean Holdings, των λοιπών χερσαίων αναπτύξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και το γεγονός ότι στη Λάρνακα βρίσκεται το κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας, διαφαίνεται ξεκάθαρα να καθιστούν την πόλη πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία για πρώτη φορά εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επενδυτική παρουσία στη Λάρνακα, αλλά και στην Κύπρο γενικότερα.

Ακολουθεί πιο κάτω η ανακοίνωση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού:

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοινώνει ότι παραλήφθηκε κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με απόκτηση μετοχικού κεφαλαίου από την Aroundtown Ltd της REM International (Cyprus) Ltd, η οποία κατέχει μετοχικό κεφάλαιο της Kition Ocean Holdings Limited.

Η Aroundtown Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόκειται για την κύρια εταιρεία συμμετοχών (holding company) του ομίλου Aroundtown,

Επιπλέον, η Aroundtown Ltd παρέχει στις θυγατρικές της και στις άλλες συγγενικές εταιρείες εντός του ομίλου, χρηματοδότηση σχετικά με τις επενδύσεις τους.

Η εν λόγω εταιρεία ανήκει στην Aroundtown SA, εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους του Λουξεμβούργου. Η Aroundtown SA ασχολείται με επενδύσεις σε ποιοτικά ακίνητα, τα οποία παράγουν εισόδημα με δυνατότητες προστιθέμενης αξίας, σε κεντρικές τοποθεσίες ευρωπαϊκών πόλεων, κυρίως στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Στόχο στην παρούσα πράξη συγκέντρωσης αποτελεί η REM International (Cyprus) Ltd, η οποία είναι ένας από τους μετόχους της Kition Ocean Holdings Limited. Η REM International (Cyprus) Ltd είναι εταιρεία συμμετοχών, η οποία κατέχει μετοχικό κεφάλαιο στην Kition Ocean Holdings Limited.

Η Kition Ocean Holdings Limited, εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Kition Ocean Holdings Limited είναι όχημα κοινοπραξίας, το οποίο συστάθηκε ως προϋπόθεση για τη σύναψη της Σύμβασης Παραχώρησης στην οποία είναι Ανάδοχος της Παραχώρησης, μέσω της οποίας έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, το αποκλειστικό δικαίωμα και την υποχρέωση να σχεδιάσει, να κατασκευάσει, να χρηματοδοτήσει, να λειτουργήσει, να συντηρήσει και αναλόγως, να επιστρέψει στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας το Λιμάνι και την Μαρίνα της Λάρνακας, καθώς και την Περιοχή των Ακινήτων ως αυτή ορίζεται στη Συμφωνία Παραχώρησης.

Σχετικά νέα

X
Translate »