ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αρκετά ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι της Λάρνακας με τις κρατήσεις

Πηγή: philenews.com

Με αισιοδοξία μπαίνει η καλοκαιρινή σεζόν της Λάρνακας καθότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης και επαρχίας καθώς και στα αγροτουριστικά καταλύματα κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα σύμφωνα με έρευνα της ΕΤΑΠ Λάρνακας.

Σε έρευνα που διεξήγαγε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, η πλειοψηφία των ξενοδόχων δήλωσαν «αρκετά ικανοποιημένοι» από τις κρατήσεις τις καλοκαιρινής σεζόν ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ξενοδοχεία είναι υπερπλήρη για κάποιες περιόδους. Η ικανοποιητική ροή κρατήσεων αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τον Οκτώβριο. Σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη σεζόν υπάρχει σαφής αύξηση, ενώ οι τουριστικοί επιχειρηματίες ευελπιστούν και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ώστε να μπορέσουν οι πληρότητες να φτάσουν τα επίπεδα του 2019 που θεωρείται η καλύτερη τουριστική χρονιά για τα ξενοδοχεία της Λάρνακας.

Αν και έχουν αφαιρεθεί από την εξίσωση οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας που αποτελούσαν τα τελευταία χρόνια δύο εκ των σημαντικότερων αγορών της Περιφέρειας Λάρνακας, οι απώλειες έχουν μετριαστεί από άλλες αγορές. Οι κύριες τουριστικές αγορές της Λάρνακας κατά την τρέχουσα χρονιά είναι το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και κυρίως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία καθώς και η Γερμανία-Αυστρία και ο Λίβανος. Αυξημένες είναι για αυτή τη χρονιά και οι κρατήσεις από τη Γαλλία ενώ νεοεμφανιζόμενες αγορές για τη Λάρνακα αποτελούν η Σερβία και η Αρμενία, με μικρό ακόμη αριθμό αφίξεων. Η κίνηση από την ελληνική αγορά είναι επίσης αυξημένη και αφορά κυρίως επαγγελματικά ταξίδια, τμήμα της αγοράς που κατακτά συνεχώς έδαφος στη Λάρνακα. Όσον αφορά στα αγροτουριστικά καταλύματα, οι κυριότερες αγορές και για φέτος παραμένουν η Γερμανία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά νέα

X
Translate »