Γενική Επικαιρότητα

Αρχίζουν από αύριο οι εκποιήσεις ακινήτων

Πηγή: alphanews.live

Τερματίζεται από αύριο, 1η Φεβρουαρίου, το νομοθετικό μέτρο που ψήφισε η Βουλή για αναστολή των εκποιήσεων και εκατοντάδες σπίτια, και τεμάχια βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. Στο σφυρί θα βγουν κατοικίες αξίας μέχρι €350 χιλ., επαγγελματική στέγη με κύκλο εργασιών €750 χιλ. καθώς και αγροτεμάχια αξίας μέχρι €100 χιλ., που τώρα προστατεύονται από την αναστολή που ψήφισε η Βουλή.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας, Μιχάλης Παρασκευά είπε πως μεσοπρόθεσμη λύση είναι το σχέδιο έναντι δόσης το οποίο θα ψηφιστεί σύντομα από τη Βουλή. Πρόσθεσε δε πως η ολιστική λύση θα έρθει με την στεγαστική πολιτική η οποία θα βοηθήσει και στο γενικότερο πρόβλημα στέγασης στην Κύπρο.

Ο κ. Παρασκευά εξέφρασε την άποψη πως οι εταιρείες εξαγοράς δανείων, φαίνεται πως είναι απρόθυμες να εφαρμόσουν οδηγία της ΕΕ που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο και να προβαίνουν σε αναδιαρθρώσεις δανείων. Εξέφρασε την άποψη πως οι εταιρείες εξαγοράς είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί δεν είναι τραπεζικά ιδρύματα, αγοράζουν σε πολύ χαμηλές τιμές και τα πωλούν σε κανονικές τιμές. «»

 

Σχετικά νέα

X
Translate »