ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Αρχές του ’23 ο νέος χώρος στάθμευσης στη θέση των παραγκών στην Λάρνακα

Πηγή: dialogos.com.cy

Ετοιμάζει προσφορές ο Δήμος Λάρνακας για το χώρο απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο

 

Περί τις αρχές του 2023 εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας μεγάλου δημόσιου χώρου στάθμευσης επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου στο κέντρο της Λάρνακας, στη θέση όπου βρίσκονταν μέχρι πρότινος οι παράγκες απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο. Αυτό το διάστημα ετοιμάζονται τα έγγραφα προσφορών ούτως ώστε μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τις κατασκευαστικές εργασίες.

Το έργο έγινε εφικτό μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών κατεδάφισης των παλιών παραπηγμάτων στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου, τα οποία έγιναν μεγάλο θέμα το τελευταίο διάστημα μέχρι που επιτεύχθηκε συμφωνία με τους κατόχους για να κατεδαφιστούν. Με την κατεδάφιση των δύο τελευταίων υποστατικών ανοίγει ο δρόμος για αξιοποίηση του χώρου με κατασκευή καινούργιου δημοτικού χώρου στάθμευσης. Ο Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι έχει σχεδιαστεί νέος χώρος στάθμευσης, χωρητικότητας 93 αυτοκινήτων και μάλιστα διανθισμένος με πράσινο, κάτι που θα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα που αντικρίζαμε μέχρι πρότινος με μια σειρά από παράγκες στην πιο κεντρική λεωφόρο της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο την έναρξη της κατεδάφισης των παλιών τσίγκινων υποστατικών, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι παρέμενε κατά το ήμισυ το πρόβλημα αφού πέντε από τους έντεκα κατόχους απέρριπταν τις επιλογές που τους είχαν δοθεί. Έκτοτε όμως επήλθε συμφωνία και με τους πέντε, ανοίγοντας τον δρόμο για αποκατάσταση της αισθητικής και πολεοδομικής τάξης και ταυτόχρονα αξιοποίηση ενός κεντρικού τεμαχίου για δημόσιο όφελος με δημιουργία σύγχρονου χώρου στάθμευσης.

Τα εν λόγω υποστατικά κτίστηκαν σε τουρκοκυπριακή γη και παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες αμέσως μετά την εισβολή, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αφέθηκαν στο έλεος της φθοράς, δημιουργώντας μια πολύ άσχημη εικόνα στο κέντρο της Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »