Αθλητικά Νέα

Απολογισμός Επιτυχίας: Karate1 Series A – Larnaca 2024

Η φιλόξενη πόλη της Λάρνακας έγινε το επίκεντρο του παγκόσμιου καράτε από τις 16 έως τις 18 Φεβρουαρίου, φιλοξενώντας το Karate1 Series A 2024 στο ιστορικό “Κιτιο” στάδιο. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε, Ανδρέας Βασιλείου, μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την εκδήλωση, η οποία έγραψε ιστορία με την παρουσία 83 χωρών και 950 αθλητών.

Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Βρίκκη, τον Ταμία Σίμο Κωνσταντίνου, τον Έφορο Αθλήματος Φώτη Μαραθοβουνίωτη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη Σωτήρη Ζηνωνος, Παναγιώτη Ιωάννου και Μάριο Βατυλιώτη που δούλεψαν ακούραστα για την προετοιμασία αυτού του μεγαλειώδους γεγονότος.

Ειδική μνεία έγινε στους πέραν των 40 εθελοντές, τους 15 Κύπριους διαιτητές και τους πέραν των 60 διεθνείς διαιτητές που συνέβαλαν στην εύρυθμη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και στους προπονητές και αθλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό για την αφοσίωση και τις επιδόσεις τους.

Παρά την απογοήτευση για την μη κατάκτηση μεταλλίου, ο κ. Βασιλείου αναγνώρισε την πρόοδο και την αφοσίωση που επιδείχθηκε, επισημαίνοντας την πρόσφατη επιτυχία της Κωνσταντίνας Ευσταθίου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γεωργία. Η εμπιστοσύνη του προέδρου στο μέλλον του κυπριακού καράτε είναι ακλόνητη, με προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες.

Η στήριξη των χορηγών ήταν κρίσιμη για την επιτυχία του γεγονότος, με τον κ. Βασιλείου να εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υφυπουργείο Τουρισμού, την ΟΠΑΠ Κύπρου, τη RoboMarkets, το Δήμο Λάρνακας και το ΡΙΚ.

Η δέσμευση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καράτε για την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος στην Κύπρο, καθώς και η συνεχής επίδειξη αριστείας σε διεθνή πρωταθλήματα, αποτελεί μια ισχυρή βάση για την μελλοντική επιτυχία. Με το βλέμμα στραμμένο στο 2025, η Κυπριακή Ομοσπονδία Καράτε και όλοι οι εμπλεκόμενοι ανυπομονούν για την επόμενη ευκαιρία να φιλοξενήσουν ένα τόσο σημαντικό γεγονός, συνεχίζοντας να προωθούν το καράτε ως ένα άθλημα που ενώνει, εμπνέει και αναδεικνύει το αθλητικό πνεύμα σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Κυπριακή Δύναμη στο Karate1 Series A – Larnaca 2024
Στην καρδιά της Λάρνακας, οι κυπριοί αθλητές έδειξαν το αγωνιστικό τους πνεύμα και ταλέντο στο Karate1 Series A 2024, ξεχωρίζοντας για την παρουσία και τις επιδόσεις τους. Μεταξύ των πρωταγωνιστών, ο Δημητριάδης Δ. αποτέλεσε τον κορυφαίο εκπρόσωπο της Κύπρου, φτάνοντας μέχρι τους 4 αγώνες στην κατηγορία Male Kumite 84+ Kg. Ο Δημητριάδης κέρδισε 4 χώρες Ουζμπεκιστάν, Γαλλία, Ιταλία, χάνοντας από τον Ιάπωνα αλλά κερδίζοντας θεση στο repachage- επαναλειπτικους αγώνες για το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε και τον Αμερικανό. Αγωνιστικε την Κυριακή για το χάλκινο μετάλλιο με τον Ουκρανο πρωταθλητή αλλά έχασε κατακτώντας την 5η θέση

Ακολουθώντας τον Δημητριάδη ο Τσαγγαρας, ο Σομπάκιν Α. και ο Στυλιανού Μ. έδειξαν επίσης την αξία τους στην ίδια κατηγορία, καταφέρνοντας να φτάσουν έως τον δεύτερο γύρο με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία του Χαραλαμπίδη Σ. που αγωνίστηκε και στα δύο ατομικά Kata και Kumite, φτάνοντας μέχρι τον δεύτερο γύρο σε κάθε κατηγορία.

Στην κατηγορία των γυναικών, Ζαρί Σ. ξεχώρισε στην κατηγορία Female Kumite -50 Kg, καταφέρνοντας να κερδίσει τον πρώτο αγώνα της πριν υποστεί ήττα. Η παρουσία της Κύπρου στις γυναικείες κατηγορίες ήταν δυναμική με αθλήτριες όπως Παπαφιλίππου Χ. και Καραγιαννίδου Ν. να διαγωνίζονται στο Female Kata, επιδεικνύοντας υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας και αφοσίωσης.

Η διοργάνωση Karate1 Series A – Larnaca 2024 αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό για τους Κύπριους αθλητές, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να μετρηθούν με κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο. Οι εμφανίσεις τους, γεμάτες πάθος και αγωνιστικότητα, αποτελούν μια ακόμα απόδειξη της αναπτυσσόμενης καράτε σκηνής στην Κύπρο και την αφοσίωση των αθλητών και των προπονητών τους. Με κάθε παρουσία και επίδοση, οι Κύπριοι αθλητές συνεχίζουν να εμπνέουν τη νέα γενιά και να διαφημίζουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα των Κυπριακών Συμμέτοχων:
 
1.      KARAYIANNIDOU N. – Female Kata, έχασε στον 1ο αγώνα από VALENTINA V. (IND).
2.      PAPAPHILIPPOU C. – Female Kata, έχασε στον 1ο αγώνα από ELSAYED N. (EGY).
3.      ZARI S. – Female Kumite -50 Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα από GHASEMI F. (IRI), έχασε στον 2ο αγώνα από CHANDRAN S (MAS).
4.      PAPAGEORGIOU E. – Female Kumite -50 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από CUCU A. (ROU).
5.      LOIZIDES P. – Male Kumite -67 Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα από MOURA A. (POR), έχασε στον 2ο αγώνα από BAICU O. (ROU).
6.      KYRIACOU I. – Male Kumite -67 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από PROAÑO F. (ECU).
7.      LEBEDEVA T. – Female Kumite -55 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από EFRONI. (ISR).
8.      KOKKINIDOU A. – Female Kumite -55 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από ABDELTAWAB Y. (EGY).
9.      EFTHYMIOU C. – Female Kumite -61 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από GRAZIOSI A. (ITA).
10.   STYLIANOU A. – Female Kumite -61 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από BATTAIA L. (CRO).
11.   ZENIOU S. – Female Kumite -61 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από TOPALOVIC L. (AUT).
12.   DEMETRIOU C. – Female Kumite 68+ Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από GIL ALVAREZ A. (ESP).
13.   CHARALAMBIDES S. – Male Kata, κέρδισε στον 1ο αγώνα τον SACRISTANI F. (ITA), έχασε στον 2ο αγώνα από HEARN N. (ENG).
14.   PANAGIOTOU A. – Male Kumite -60 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από SINDHIYA G. (IND).
15.   GAVRIEL A. – Male Kumite -60 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από DEHGHANZADEH B. (IRI).
16.   CHARALAMBIDES S. – Male Kumite -67 Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα τον ALVES R. (POR), έχασε στον 2ο αγώνα από NAIDA V. (UKR).
17.   TSANGARAS M. – Male Kumite -67 Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα τον KITASHIRO R. (JPN), έχασε στον 2ο αγώνα από OEZDEMIR M. (GER).
18.   MICHAEL A. – Male Kumite -75 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από PITSUL H. (UKR).
19.   SAVVA S. – Male Kumite -75 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από GASPARETTO D. (ITA).
20.   VASILIOU L. – Male Kumite -84 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από AFIFUDDIN M. (MAS).
21.   GENIAS N. – Male Kumite -84 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από MURAD J. (KUW).
22.   KONSTANTINOU K. – Male Kumite -84 Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από DOCHERTY A. (ENG).
23.   IOANNOU C. – Male Kumite 84+ Kg, έχασε στον 1ο αγώνα από BENELMOUFFOK M. (ALG).
24.   SOBAKIN A. – Male Kumite 84+ Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα τον LACASSIA L. (ITA), έχασε στον 2ο αγώνα από PAKASHTICA B. (ALB).
25.   STYLIANOU M. – Male Kumite 84+ Kg, κέρδισε στον 1ο αγώνα τον WALTERS D. (ENG), έχασε στον 2ο αγώνα από KASIANOV D. (UKR).
26.   DEMETRIADES D. – Male Kumite 84+ Kg, κέρδισε στους πρώτους 3 αγώνες του απέναντι σε ABDULLAEV J. (UZB), BOUSSAG F. (FRA), και IADARESTA A. (ITA) αντίστοιχα, αλλά έχασε στον 4ο αγώνα από YOSHIMURA F. (JPN).
 
Στιγμιότυπα Αριστείας από το Karate1 Series A – Larnaca 2024
Στην πόλη της Λάρνακας, η διεθνής καράτε κοινότητα έγινε μάρτυρας ενός εξαιρετικού θεάματος καθώς αθλητές από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν για το Karate1 Series A 2024, επιδεικνύοντας ασύγκριτη δεξιοτεχνία, αφοσίωση και αθλητικό πνεύμα.

Στην κατηγορία της Female Kata, η Mishima Kiri από την Ιαπωνία κατέκτησε την κορυφή, αφήνοντας πίσω την Alforte Sakura από τις Φιλιππίνες και την Kitaguchi Kao, επίσης από την Ιαπωνία, σε μια εντυπωσιακή επίδειξη τέχνης και ακρίβειας. Η Roy Rubio Raquel από την Ισπανία ολοκλήρωσε τους τέσσερις πρώτους, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο του αθλήματος.

Στην κατηγορία Female Kumite -50 kg, η Chandran Shahmalarani από τη Μαλαισία επικράτησε, ενώ η Rodriguez Loredo Eva από την Ισπανία και η Morales Chavez Barbara Michelle από τη Γουατεμάλα ακολούθησαν σε μια μάχη που καθήλωσε τους θεατές. Η Agus Asia από την Ιταλία σφράγισε την τετράδα των νικητών.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, αθλητές όπως η Kodo Rina από την Ιαπωνία στην Female Kumite -55 kg και ο Ikeda Ryusei, επίσης από την Ιαπωνία, στο Male Kata, απέδειξαν ότι η αγάπη και η αφοσίωση για το καράτε ξεπερνούν τις εθνικές διαφορές, ενώνοντας τους αθλητές σε ένα πνεύμα συναγωνισμού και αλληλεγγύης.

Οι ομάδες Kata έδωσαν μια επιπλέον διάσταση στον αγώνα, με την Ισπανία να κερδίζει στην Female Team Kata και το Κουβέιτ να κυριαρχεί στο Male Team Kata, επιβεβαιώνοντας την παγκόσμια ποικιλομορφία ταλέντου στον αθλητισμό του καράτε.

Οι νικητές από τις κατηγορίες Kumite, που κυμαίνονται από το -60 kg έως το 84+ kg για τους άνδρες και από το -50 kg έως το 68+ kg για τις γυναίκες, έδειξαν ασύγκριτη δύναμη, ταχύτητα και στρατηγική. Αθλητές όπως ο Halici Mert από την Τουρκία και η Luecke Amelie από τη Γερμανία, δεν απέδειξαν μόνο την ατομική τους αριστεία αλλά και την αλληλεγγύη και τον σεβασμό που χαρακτηρίζει το καράτε.

Η διοργάνωση στη Λάρνακα όχι μόνο έθεσε τα θεμέλια για μελλοντικές συναντήσεις στον αθλητισμό αλλά επίσης υπογράμμισε την παγκόσμια ένωση που προωθείται μέσω του καράτε. Αθλητές και θεατές ενώθηκαν υπό την ομπρέλα του αθλητισμού, αφήνοντας πίσω ένα ανεξίτηλο σημάδι αριστείας, αγάπης για το άθλημα και μεταξύ των λαών.

Καθώς η αυλαία έπεσε στο Karate1 Series A – Larnaca 2024, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: Το καράτε είναι περισσότερο από ένα άθλημα – είναι μια παγκόσμια κοινότητα που προάγει την εξαιρετικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη. Οι αθλητές που διαγωνίστηκαν στη Λάρνακα, καθώς και οι υποστηρικτές τους, αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση, όπου οι όρια θα δοκιμαστούν και νέοι πρωταθλητές θα αναδειχθούν. Μέχρι τότε, οι επιδόσεις και οι νίκες στο Karate1 Series A – Larnaca 2024 θα παραμείνουν στην καρδιά της καράτε κοινότητας, ως ένα φωτεινό παράδειγμα του πώς το άθλημα συνεχίζει να εμπνέει και να ενώνει ανθρώπους από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Για κάθε κατηγορία από το Karate1 Series A – Larnaca 2024, οι τέσσερις πρώτοι νικητές είναι:

Female Kata
Mishima Kiri (Japan)
Alforte Sakura (Philippines)
Kitaguchi Kao (Japan)
Roy Rubio Raquel (Spain)
Female Kumite -50 kg
Chandran Shahmalarani (Malaysia)
Rodriguez Loredo Eva (Spain)
Morales Chavez Barbara Michelle (Guatemala)
Agus Asia (Italy)
Female Kumite -55 kg
Kodo Rina (Japan)
Attia Mirna (Egypt)
Khaksar Taravat (Islamic Republic of Iran)
Bitsch Mia (Germany)
Female Kumite -61 kg
Yervacheva Darya (Ukraine)
Zuniga Garcia Indira Del Mar (Spain)
Topalovic Lejla (Austria)
Yamamoto Fumika (Japan)
Female Kumite -68 kg
Terazawa Sara (Japan)
Nagai Kanna (Japan)
Hendy Hadir (Egypt)
Fonseca Romero Janessa Michelle (Puerto Rico)
Female Kumite 68+ kg
Luecke Amelie (Germany)
Krešić Stefani (Bosnia and Herzegovina)
Gonzalez Lavin Javiera (Chile)
Elghafary Jana (Egypt)
Female Team Kata
Spain (Morales Ozuna Gema, Lopez Pintado Maria, Escudero Solis Nuria, Roy Rubio Raquel)
Brazil (Team Everaldo Içara)
Uzbekistan (Rustamjonova Mukhlisakhon, Turdiboeva Nilufar, Turakulova Durdon)
Portugal (GMDMB Team)
Male Kata
Ikeda Ryusei (Japan)
Machida Yasuhiro (Japan)
Chinen Rey (United States)
Sato Yuki (Japan)
Male Kumite -60 kg
Halici Mert (Turkiye)
Forero Juan David (Colombia)
Kenzhebay Nurbek (Kazakhstan)
Shaqrah Omar (Jordan)
Male Kumite -67 kg
Figueira Vinicius (Brazil)
Rzazade Nuran (Azerbaijan)
Rashidov Abdul Vakhkhob (Uzbekistan)
Yanovskyi Davyd (Ukraine)
Male Kumite -75 kg
Asgari Ghoncheh Bahman (Islamic Republic of Iran)
Sakiyama Keisei (Japan)
Mikulic Nemanja (Montenegro)
Pitsul Heorhii (Ukraine)
Male Kumite -84 kg
Matsumoto Ryukai (Japan)
Gashi Melos (Albania)
Vasadze Luka (Georgia)
Malovic Nikola (Montenegro)
Male Kumite 84+ kg
Yoshimura Fumiya (Japan)
Gelashvili Merabi (Georgia)
Kasianov Daniil (Ukraine)
Abazari Saleh (Islamic Republic of Iran)
Male Team Kata
Kuwait (Hussain Mohammad, Almosawi Sayed Salman, Almosawi Sayed Mohammed)
France 1 (Weiss Haron, Poisson Hugo, Noel Arthur)
Czech Republic (Sukal Vojtech, Pohl Filip, Masar Vit)
Germany (Mathes Mika, Berner Laurenz, Pattanasakoo Nawapon)

Σχετικά νέα

X
Translate »