Έχουμε θέμα

Απο καμάρι σε ερείπιο:Στο έλεος της φθοράς το παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Αυτές είναι οι εικόνες που αντικρίζει κανείς σήμερα, στο παλαιό Αεροδρόμιο Λάρνακας…

Η πινακίδα των αφίξεων σκουριασμένη, έξω στον χώρο των αναχωρήσεων μετά βίας κρατιούνται τα μπάζα.. με το που εισέρχεται κανείς εντός τα σημεία check in ή αλλιώς ζυγιστικού ελέγχου έχουν αφεθεί στο έλεος της φθοράς… και ένας πύργος ελέγχου που παραμένει βουβός «στον αέρα».

Ανδρέας Βύρας, Δήμαρχος Λάρνακας
«Είναι μία πληγή για την πόλη γιατί παρά το γεγονός ότι έχει τόσα χρόνια που έχει λειτουργήσει το νέο Αεροδρόμιο, έχει παραμείνει αναξιοποίητος αυτός ο χώρος. Ένας χώρος ζωτικός για τη Λάρνακα που παίρνει πάρα πολύ μεγάλη έκταση, την οποία αναμέναμε ότι θα γίνονταν ενέργειες τόσο από το Κράτος, το Υπουργείο Μεταφορών όσο και από τον ίδιο τον επενδυτή την Hermes. Τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει κανένας να το αξιοποιήσει.»

Οταν τον Φεβρουάριο του 1975 άνοιγε για πρώτη φορά τις πύλες του το Διεθνές Αεροδρόμιο, υπήρχε μόνο μία αίθουσα αφίξεων, μία αναχωρήσεων και ένας διάδρομος προσγείωσης απογείωσης μόλις 1300 μέτρων. Βραδινές πτήσεις ούτε λόγος αφού δεν υπήρχε το κατάλληλο φως.

Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου αναβαθμιζόταν συνεχώς..Μάλιστα το 1998 η αυξανόμενη κίνηση σε τουρίστες ανάγκασε το κράτος να προχωρήσει σε επέκταση εγκαταστάσεων… τώρα πια ούτε αυτές τις εποχές θυμίζει.

Από τότε ακούστηκαν πολλά για το μέλλον του… Ούτε οι προσπάθειες κινέζων για δημιουργία εκθεσιακού χώρου, ούτε οι σκέψεις για ανέγερση εμπορικού κέντρου, ούτε μεγάλο καζίνο..

Hermes Airports Ltd
Από το 2009 που η λειτουργία του Αεροδρομίου Λάρνακας μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, γίνονται επανειλημμένες προσπάθειες για αξιοποίηση του χώρου, οι οποίες όμως δεν ευδοκίμησαν για διάφορους λόγους και κυρίως λόγω έλλειψης αξιόπιστου ενδιαφέροντος από επενδυτές.

Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο στη μία πλευρά του Αερολιμένα λειτουργεί Πανεπιστήμιο το οποίο παρέχει μαθήματα διαδικτυακής φύσεως, τρεις σχολές εκπαίδευσης πιλότων, ενώ προσφέρεται μόνο για ιδιωτικές πτήσεις και για κούριερ και κάργκο.

Το μπαλάκι στον Υπουργό Μεταφορών, αφού μέχρι σήμερα οι τοπικοί φορείς δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση για την αξιοποίηση του χώρου.

Σχετικά νέα

X
Translate »