Επιχειρήσεις

Αντάρτικο υπεραγορών-Όσες θέλουν, να ανοίξουν την Πρωτομαγιά

Πηγή: reporter.com.cy

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα και τη βούληση των μελών του για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, για τη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περίπτωση που η απόφαση της υπουργού Εργασίας δεν ανακληθεί.

«Όσες Υπεραγορές αποφασίσουν να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021 οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κανονικά όπως προνοεί η ακυρωθείσα νομοθεσία για την Αργία (δηλαδή κάθε μια ώρα εργασίας αμείβεται με δύο ώρες 1:2)», εξηγεί σχετικά σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Πιο αναλυτικά, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που συνεδρίασε στις 14.04.2021 απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση προς την Υπουργό Εργασίας, όπως ανακαλέσει έστω και την ύστατη την απόφαση της για κλείσιμο των καταστημάτων το Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021.Διαβάστε ακόμα:Ψάχνουν λύση για τις κρατικές εγγυήσεις οι αρχηγοίΟι μεγαλομέτοχοι 20+ εταιρειών της Κύπρου

«Το Δημόσιο Συμφέρον, ο σεβασμός, η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών-πολιτών χωρίς να συνωστίζονται σε ατέλειωτες ουρές, αναμένοντας τη σειρά τους για να κάνουν τις αγορές τους για το Πασχαλινό τραπέζι, επιβάλλουν τη λειτουργία των καταστημάτων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει ο Σύνδεσμος Υπεραγορών, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερα φέτος που βιώνουμε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση με τη Πανδημία και τις επιπτώσεις της που επηρεάζουν όλους.

 

Διπλή αμοιβή για τους εργαζόμενους
«Ήδη οι πολίτες είναι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι και το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται είναι επιπλέον ταλαιπωρία. Ολόκληρη η εφοδιαστική αλυσίδα απαιτεί τη λειτουργία των καταστημάτων, όπως και οι ίδιοι οι καταναλωτές», εξηγεί ο ΠΑΣΥΠΕ.Χαρακτηρίζει επίσης τουλάχιστον «άκομψον και άτοπο» να εγείρονται τέτοιου είδους ζητήματα, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο από τους αρμοδίους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κείμενη νομοθεσία ουσιαστικά βρίσκεται στον αέρα και είναι ανενεργή, αφού έχει κριθεί αντισυνταγματική εδώ και χρόνια. «Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η διγλωσσία που το μόνο που προσφέρει είναι αναστάτωση και σύγχυση στην αγορά. Επιτέλους ας αναλάβουν την ευθύνη και την πρωτοβουλία για να διορθωθεί αυτή η εκκρεμότητα παρά να αναλώνονται σε δηλώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού», προσθέτει σχετικά.

Τελειώνοντας το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ αναγνωρίζει και σέβεται το δικαίωμα και τη βούληση των Μελών του για τη λειτουργία των καταστημάτων τους, για τη εξυπηρέτηση των πολιτών σε περίπτωση που η απόφαση δεν ανακληθεί.

Τονίζει ακόμα ότι όσες Υπεραγορές αποφασίσουν να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο 01.05.2021 οι εργαζόμενοι θα αμειφθούν κανονικά όπως προνοεί η ακυρωθείσα νομοθεσία για την Αργία (δηλαδή κάθε μια ώρα εργασίας αμείβεται με δύο ώρες 1:2).

Σχετικά νέα

X
Translate »