Έχουμε θέμα

Ανησύχησε το Προεδρικό η φωτιά στο Βασιλικό

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού που ξεσήκωσε τους κατοίκους της περιοχής, θορύβησε ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος συγκάλεσε σύσκεψη για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Στο Προεδρικό θα μεταβούν οι υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πυροσβεστική και την Πολιτική Άμυνα. Γίνεται σαφές πως το Προεδρικό θέλει ένα ασφαλές και αξιόπιστο ενεργειακό κέντρο, ώστε σε περίπτωση επεισοδίου πυρκαγιάς να μην κινδυνέψουν ζωές και παράλληλα να μην προκληθεί οικολογική καταστροφή με επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων των γειτνιαζουσών περιοχών.

Σύμφωνα με την Προεδρία, στόχος της σύσκεψης είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες. Οι κάτοικοι των κοινοτήτων πέριξ του ενεργειακού κέντρου στο Ζύγι είναι ανάστατοι μετά και τη νέα πυρκαγιά, αφού θεωρούν ως βεβαρημένη την περιοχή και σε περίπτωση επεισοδίου πιθανόν να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρκαγιά στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού (εικ. & βίντεο)

Στην περιοχή Βασιλικού ανεγείρεται πυροσβεστικός σταθμός, ο οποίος βρίσκεται στα τελικά στάδια ολοκλήρωσής του και θα στελεχωθεί με 56 πυροσβέστες, η πρόσληψη των οποίων έχει εγκριθεί εδώ και καιρό. Ο σταθμός έπρεπε να είχε παραδοθεί, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής αρχιπύραρχο Πόλυ Χατζηβασιλείου, ο εξοπλισμός, τα μέσα και τα υλικά πυρόσβεσης είναι έτοιμα για να λειτουργήσει ο σταθμός. Όσον αφορά στην περιοχή, ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν σχέδια δράσης τα οποία και επικαιροποιούνται, ενώ και όλα τα εργοστάσια ή υποστατικά που λειτουργούν εκεί, διαθέτουν δικά τους μέσα και σχέδια για ανταπόκριση σε περίπτωση επεισοδίου.

Όσον αφορά στην πυρκαγιά της Τρίτης στο Τσιμεντοποιείο, όπως έγραψε ο «Φ», αυτή οφειλόταν σε υπερθέρμανση εκφορτωτικού μηχανήματος, του γνωστού forklift, με αποτέλεσμα σακούλες με πολυουρεθάνη ν’ αρπάξουν φωτιά. Μαύρος πυκνός καπνός που έζωσε την περιοχή προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων, εξ ου και η παρέμβαση του Προέδρου για να εξεταστούν όλα τα δεδομένα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και των υποστατικών.

Σχετικά νέα

X
Translate »