Γενικά

Ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, αξιολόγησαν την επιστολή που εστάλη από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κατόπιν εντολών του Υπουργού Εργασίας Κυριάκου Κούσιου και ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με την ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ Λάρνακας, οι εργαζόμενοι στην εμφιάλωση και διανομή υγραερίου της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια αποφάσισαν να κατέλθουν σε απεργία από την Παρασκευή 5 Αυγούστου, ως ύστατο μέτρο για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας τους και τους όρους εργοδότησης που προβλέπει η συλλογική τους σύμβαση.

Η Συνδικαλιστική πλευρά θα αναμένει την εξέλιξη των διαβουλεύσεων που θα ακολουθήσουν υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας ώστε να υπάρξει συμφωνημένη διευθέτηση της μεταφοράς των εργαζομένων στο νέο χώρο λειτουργίας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου σύμφωνα και με τα κριτήρια που περιλαμβάνει η επιστολή της υπηρεσίας Εργασιακών Σχέσεων.

Σε διαφορετική περίπτωση και εάν οι εταιρείες συνεχίσουν να μην επιδεικνύουν εποικοδομητικό πνεύμα οι εργαζόμενοι θα επανέλθουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά νέα

X
Translate »