Ανδρέας Αποστόλου

Ανδρέας Αποστόλου: Aναφέρθηκε στη λειτουργία στη Λάρνακα του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, στην Μονάδα Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στο ΓΣ Λάρνακας

Η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι η έξαρση της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, δήλωσε ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, σε ομιλία του στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2024 στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν μπορούμε πλέον να επενδύουμε μόνο στο θέμα της καταστολής, πρέπει να επενδύσουμε σοβαρά στα θέματα της πρόληψης» και «να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε προγράμματα που να εκπαιδεύουν παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς», είπε.

Σε σχέση με τους στόχους του το 2024, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα, στην υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου για κάλυψη μη ιατρικών εξόδων ασθενών και συνοδών τους όταν μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία, στην επέκταση της δωρεάν προδημοτικής και στην κατάργηση της αναχρονιστικής ρύθμισης για αποκοπή του αναπηρικού επιδόματος λόγο εισοδημάτων του ή της συζύγου.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ χαιρέτισε το γεγονός ότι στο τιμόνι του Υπουργείου Παιδείας, βρίσκεται η κυρία Αθηνά Μιχαηλίδου, άνθρωπος με γνώση και όραμα, που έφερε ηρεμία, όπως είπε, στο χώρο της παιδείας και «δίνει λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούσαν την παιδεία του τόπου μας για χρόνια».

Αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση νόμου που κατέθεσε για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό και ψηφίστηκε από την Βουλή αλλά και στην έγκριση της πρόταση για την ανάγκη στήριξης παιδιών με πολύ σοβαρές αναπηρίες.

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί ξεκίνησε φέτος το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου σε συνεργασία με το Υπουργείο και το Hope For Children ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα για παιδιά από την προδημοτική μέχρι και το λύκειο, ενώ ανέφερε ότι η ένταξη της δημιουργίας του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο.

Επιπλέον, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη λειτουργία στη Λάρνακα του κέντρου ανακουφιστικής φροντίδας του ΠΑΣΥΚΑΦ, στην Μονάδα Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στο ΓΣ Λάρνακας και στην ένταξη των υπηρεσιών αποκατάστασης στο ΓΕΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »