Αθλητικά Νέα

Αναβαθμίστηκαν και βελτιώθηκαν τα γήπεδα Beach Volley και Beach Tennis στην παραλία των Φοινικούδων

Ολοκληρώθηκαν οι βελτιωτικές εργασίες και αναβαθμίσεις των υφιστάμενων γηπέδων Beach Volley και Beach Tennis στην παραλία των Φοινικούδων από τον Δήμο Λάρνακας και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Τα γήπεδα, τα οποία βρίσκονται στη δημοφιλή παραλία των Φοινικούδων που αποτελεί και τη βιτρίνα της πόλης, πρωτοδημιουργήθηκαν το 2012 και με την πάροδο του χρόνου έχρηζαν βελτίωσης. Λόγω της τοποθεσίας τους τα εν λόγω γήπεδα χρησιμοποιούνται ευρέως όχι μόνο από δημότες της Λάρνακας αλλά και από τουρίστες. Επίσης, στον χώρο φιλοξενούνται κάθε χρόνο αρκετοί διεθνείς αγώνες όχι μόνο για τα αθλήματα του beach volley και beach tennis αλλά και για άλλα αθλήματα παραλίας όπως beach sambo, beach soccer και beach handball.

Οι αναβαθμίσεις που έγιναν βοηθούν ουσιαστικά στη βελτίωση της λειτουργικότητας των γηπέδων, της εικόνας τους και στην επέκταση των ωραρίων χρήσης τους. Οι εργασίες περιλάμβαναν την περίφραξη του κεντρικού γηπέδου, την αντικατάσταση της περίφραξης των έξι βοηθητικών γηπέδων και την προσθήκη κατάλληλου άμμου σε όλα τα γήπεδα. Έγινε επίσης εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής εγκατάστασης και φωτισμού στα βοηθητικά γήπεδα καθώς και αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας του κεντρικού γηπέδου.

Η ΕΤΑΠ Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας στοχεύουν στην προσέλκυση περισσότερων ομάδων από το εξωτερικό για αγώνες και προπονήσεις. Τα υπό αναφορά γήπεδα βρίσκονται σε πολύ ευνοϊκή θέση εντός παραλίας Γαλάζιας Σημαίας και σε απόσταση αναπνοής από τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης και χώρους εστίασης και αναψυχής.

Σχετικά νέα

X
Translate »